Plaattaart met geitenkaas, groenten en ham
Plaattaart, een taart die je gewoon op je bakplaat maakt en in de oven schuift ... makkelijker kan het haast niet!
Bij deze plaattaart ligt er op de bodem een heerlijk laagje geitenkaas, super lekker! (als je graag geitenkaas lust natuurlijk)
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
1 rol kruimeldeeg
150 g zachte geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
250 g broccoliroosjes
100 g kerstomaten
100 g champignons
1 rode ui
50 g geraspte kaas
100 g gekookte ham
enkele blaadjes verse peterselie
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Rol het kruimeldeeg samen met het bijgevoegde bakpapier uit op je bakplaat.
Mijn kruimeldeeg was rond en ik wou graag een rechthoek, dus ik sneed de randen weg en vormde hoeken van dit deeg. Dat hoeft niet, maar een échte plaattaart is natuurlijk rechthoekig. ;)
Bekleed het deeg met bakpapier en leg er bakknikkers, gedroogde bonen of ongekookte rijst op zodat je het blind kan bakken. Ik sla deze stap meestal gewoon over, maar in dit geval deed ik het wel en het kwam de smaak van de taart zeker ten goede! Bak de bodem zo'n 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de broccoliroosjes wat kleiner, halveer de kerstomaten en snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de rode ui in fijne ringen.
Bestrijk de voorgebakken taartbodem met de geitenkaas, beleg met de broccoli, kerstomaten, champignons en rode ui en strooi er de geraspte kaas over. Snijd of trek de ham vervolgens in reepjes en verdeel ook deze over de plaattaart.
Bak de taart zo'n 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Werk af met wat gesnipperde peterselie.
(voor 4 personen)
1 rol kruimeldeeg
150 g zachte geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
250 g broccoliroosjes
100 g kerstomaten
100 g champignons
1 rode ui
50 g geraspte kaas
100 g gekookte ham
enkele blaadjes verse peterselie
Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
Rol het kruimeldeeg samen met het bijgevoegde bakpapier uit op je bakplaat.
Mijn kruimeldeeg was rond en ik wou graag een rechthoek, dus ik sneed de randen weg en vormde hoeken van dit deeg. Dat hoeft niet, maar een échte plaattaart is natuurlijk rechthoekig. ;)
Bekleed het deeg met bakpapier en leg er bakknikkers, gedroogde bonen of ongekookte rijst op zodat je het blind kan bakken. Ik sla deze stap meestal gewoon over, maar in dit geval deed ik het wel en het kwam de smaak van de taart zeker ten goede! Bak de bodem zo'n 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de broccoliroosjes wat kleiner, halveer de kerstomaten en snijd de champignons in vieren. Pel en snijd de rode ui in fijne ringen.
Bestrijk de voorgebakken taartbodem met de geitenkaas, beleg met de broccoli, kerstomaten, champignons en rode ui en strooi er de geraspte kaas over. Snijd of trek de ham vervolgens in reepjes en verdeel ook deze over de plaattaart.
Bak de taart zo'n 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Werk af met wat gesnipperde peterselie.
Reacties
Een reactie posten