Pittige paprikaquiche met salami en honing
De pittige salami die erin verwerkt zit geeft deze paprikaquiche een originele toets. De honing verzacht de scherpe smaak dan weer wat én past heel erg goed bij de paprika. Lekker dus!
3 paprika's in verschillende kleuren
400 g zachte geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
3 eieren
5 takjes verse basilicum
1 rol bladerdeeg
75 g pittige salami (dunne plakjes)
4 eetlepels vloeibare honing
1 theelepel chilivlokken
peper en zout
Roer de geitenkaas en de eieren door elkaar en kruid met peper en zout.
Verwarm alvast de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg samen met het bijgevoegd bakpapier uit en leg het in een taartvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem tegen het opbollen.
Verdeel de salami over het deeg en bestrooi met basilicum (fijn knippen over de quiche).
Schenk de geitenkaassaus erover en beleg met de paprikaringen.
Druppel 2 eetlepels honing over de quiche.
Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de quiche uit de oven, bestrooi met de chilivlokken en bedruppel met de resterende 2 eetlepels honing. Heerlijk!
Reacties
Een reactie posten