Griekse orzosalade met artisjok, gegrilde paprika, tomaat en olijvensalsa
Nu - eindelijk - de zon nu en dan tevoorschijn komt, wordt het stilaan tijd om af en toe een lekker frisse salade te maken. Deze salade met orzo bracht ons helemaal in Griekse sferen. Heel erg geslaagd, zeker met die olijvensalsa erdoor. Mmm!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
100 g orzo (Griekse pasta)
2 tomaten
1/2 rode ui
12 artisjokharten (bokaal)
2 geroosterde paprika's (bokaal)
6 zongedroogde tomaten
12 Kalamata-olijven zonder pit (Griekse rood-paarse olijven)
een handvol verse basilicum
voor de olijvensalsa:
80 g groene olijven zonder pit
2 eetlepels pijnboompitten
snuifje suiker
2 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
100 g orzo (Griekse pasta)
2 tomaten
1/2 rode ui
12 artisjokharten (bokaal)
2 geroosterde paprika's (bokaal)
6 zongedroogde tomaten
12 Kalamata-olijven zonder pit (Griekse rood-paarse olijven)
een handvol verse basilicum
voor de olijvensalsa:
80 g groene olijven zonder pit
2 eetlepels pijnboompitten
snuifje suiker
2 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
te serveren met geroosterde pitabroodjes of stokbrood
Kook de orzo gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. (bij mij was dit 14 minuten) Laat uitlekken en meng er een lepel van de olie van de artisjokken onder. Zo gaat hij niet kleven.
Halveer de artisjokharten.
Snijd de geroosterde paprika's in stukken.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Pel de rode ui, halveer hem en snijd in dunne halve ringen.
Maak vervolgens de olijvensalsa. Mix daarvoor alle ingrediënten voor de salsa met behulp van een staafmixer. Als de salsa nog niet smeuïg genoeg is, voeg dan nog wat olijfolie toe.
Meng alle gesneden ingrediënten, de Kalamata-olijven en de olijvensalsa onder de orzo. Werk af met de basilicumblaadjes. Smakelijk!!
Kook de orzo gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. (bij mij was dit 14 minuten) Laat uitlekken en meng er een lepel van de olie van de artisjokken onder. Zo gaat hij niet kleven.
Halveer de artisjokharten.
Snijd de geroosterde paprika's in stukken.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Pel de rode ui, halveer hem en snijd in dunne halve ringen.
Maak vervolgens de olijvensalsa. Mix daarvoor alle ingrediënten voor de salsa met behulp van een staafmixer. Als de salsa nog niet smeuïg genoeg is, voeg dan nog wat olijfolie toe.
Meng alle gesneden ingrediënten, de Kalamata-olijven en de olijvensalsa onder de orzo. Werk af met de basilicumblaadjes. Smakelijk!!
(recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten