Gebakken rijst met knolselder, erwtjes en tonijn

Een verrassend geslaagd gerechtje! Ik vond het idee om hier knolselder in te verwerken een beetje vreemd, maar uiteindelijk bleek dit een super goed idee. Zo lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

200 g doperwten (diepvries)
200 g rijst
350 g tonijn in olie (blik)
200 g knolselder
30 g verse gember
1 ui
3 à 4 eetlepels sojasaus


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem goed uitlekken.

Schil de knolselder en rasp hem grof.
Schil de gember en hak hem fijn (of rasp hem).
Pel en versnipper de ui.

Giet de tonijn af en vang hierbij de olie op.
Verhit de tonijnolie in een grote pan en bak er de rijst op hoog vuur in.
Voeg de knolselder, de gember en de ui toe en bak zo'n 8 minuten.
Spoel de erwten even onder lauw water en bak ze de laatste 3 minuten mee.


Spatel de tonijn door het geheel en verwarm kort.
Breng op smaak met de sojasaus en ... geniet!



(recept uit Koken & Genieten 06/2018)

Reacties

Populaire posts