Gezonde fish and chips uit de airfryer
Als ik fish and chips maak, dan maakte ik tot nu toe steeds DIT recept uit 2011: een gezonde versie met een héérlijk sausje. Hoe lekker die versie ook is, de aardappelen moeten best lang in de oven. Deze airfryer-versie is tijdbesparend én ook héél erg lekker! Ik maakte eigenlijk ook nog nooit bierbeslag om de vis mee te omhullen, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik het zo doe. Lekker!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
800 g zachtkokende aardappelen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel maïzena
1 theelepel (zee)zout
400 g kabeljauwfilet of andere witte visfilet
100 g bloem
100 ml donker bier (zoals Leffe)
80 g paneermeel
+ een sausje naar keuze
Wil je graag hetzelfde heerlijke remouladesausje maken als ik? Dan heb je deze ingrediënten nodig:
150 ml Griekse yoghurt
5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels mosterd
1 kleine ui, versnipperd
1 eetlepel citroensap
6 kleine augurken, versnipperd
1/2 bosje bieslook, versnipperd
2 takjes verse peterselie, versnipperd
snuifje peper en (zee)zout
Snijd de aardappelen (ongeschild) in dikke frieten en kook deze zo'n 4 minuten in gezouten water. Giet ze af en dep ze droog met een theedoek of met keukenpapier.
Doe ze in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel maïzena en 1 theelepel zout toe. Schep goed door elkaar.
Leg de aardappelpartjes in de mand van de airfryer en bak ze 20 minuten op 180°C. (zonder voorverwarmen)
Schud halverwege even op.
Meng de bloem met het bier en doe het paneermeel in een andere kom.
Snijd de vis in blokjes. Doop deze eerst in het biermengsel en rol ze daarna door het paneermeel.
Het sausje maak je door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen.
Zo lekker!!
Reacties
Een reactie posten