Krokante kippenreepjes met waterkerspuree

Wat een geslaagd receptje! De waterkerspuree is heel lekker en fris en de kippenreepjes ... zoooo goed! Heerlijk gekruid, lekker krokant: onweerstaanbaar!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

voor de waterkerspuree:
1 kg zachtkokende aardappelen
1 bosje waterkers
100 ml melk
1 eetlepel goede ongezouten boter
peper en zout

voor de kippenreepjes:
600 g kippenhaasjes/kipfilets
5 eetlepels bloem
2 eieren
8 eetlepels panko (licht, knapperig Japans paneermeel --> gewoon in de supermarkt te vinden)
3 theelepels kippenkruiden
1 theelepel paprikapoeder
enkele takjes verse peterselie
scheutje olijfolie
peper en zout

Gebruik je een airfryer? Werk dan in de volgorde zoals hieronder aangegeven. Terwijl de aardappelen koken, bereid en bak je de kippenreepjes en dan is alles ongeveer samen klaar.

Gebruik je een oven? Verwissel dan stap 1 en 2. De kippenreepjes moeten immers langer bakken dan in de airfryer.


1) Schil de aardappelen en kook ze in 15-20 minuten gaar in gezouten water.
Verwijder de lange steeltjes van de waterkers.
Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn samen met de melk, de boter, peper en zout. Roer er de waterkersblaadjes onder.

2) Verwarm alvast de oven voor op 180°C. (tenzij je net als ik de airfryer gebruikt)

Neem drie kommetjes:
- eentje voor de bloem
- eentje voor de eieren (geklutst)
- eentje voor de panko, gemengd met kippenkruiden, paprikapoeder en peterselie

Snijd de kip in reepjes en kruid deze met peper en zout.
Wentel ze één voor één eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door het panko-mengsel.


Leg ze op een bakplaat of in de airfryer en bedruppel ze met een beetje olijfolie.
Bak de kippenreepjes:

- airfryer: 12-15 minuten op 165°C.
- oven (voorverwarmd) 25 minuten op 180°C

Serveer alles samen en geniet!!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts