Mangotiramisu (zonder alcohol)

Tijdens de examens besloot ik mijn kinderen wat extra te verwennen. Ik maakte onder andere twee heerlijke tiramisu's, te beginnen met deze mangotiramisu. Of die in de smaak viel? Jaaaaaaaaa!

Dit heb je nodig:
(voor een 8-tal porties)

150 ml slagroom (vetgehalte 30%)
250 g mascarpone
50 g poedersuiker
1,5 mango
1 eetlepel abrikozenconfituur
150 ml appelsap
175 boudoirs
2 eetlepels kokosrasp


Klop de slagroom stijf met behulp van de mixer of keukenmachine.
Schep de mascarpone samen met de poedersuiker voorzichtig door de slagroom.

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pureer een halve mango samen met de confituur.

Doe het appelsap in een schaal en doop de helft van de boudoirs hierin met de onbesuikerde kant.
Leg de met de besuikerde kant naar onder in een schaal en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en schep hierover een dun laagje van de gepureerde mango.



Doop ook de overige boudoirs in het appelsap en verdeel over de schaal.
Bedek met de rest van het mascarponemengsel en de gepureerde mango.


Verdeel de mangoblokjes en vervolgens ook de kokosrasp erover.
Smakelijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts