Tonijntaartjes met kappertjes en lente-ui

'Dit recept ga je toch bloggen?' vroeg de zoon al na enkele hapjes... Ja hoor, uiteraard! Super geslaagd, deze tonijntaartjes! Ik maakte ze klaar met een slaatje van gemengde groenten en een eitje erbij. Heerlijk!

Dit heb je nodig?
(voor 4 personen)

350 g tonijn (blik, in olie)
50 g kappertjes (appelkappertjes of kleine)
1 kleine rode ui
150 g volle Griekse yoghurt
1 rol bladerdeeg
75 g belegen kaas
1 eidooier
2 lente-uitjes
peper en zout

Laat de tonijn een beetje uitlekken en roer deze los met een vork.
Pel de ui, halveer deze en snijd in partjes.
Breng de Griekse yoghurt op smaak met peper en zout.

Verwarm alvast de oven voor op 220°C.

Rol het bladerdeeg (met het bakpapier) uit en snijd dit in 8 stukken. Plooi de randen een beetje naar binnen en bestrijk het deeg met de yoghurt. Verdeel er de rode ui, de kappertjes (in schijfjes gesneden als het grote zijn) en de tonijn over.

 

Rasp de kaas en strooi die erover.
Kluts de eidooier en bestrijk er de deegranden mee.


 Bak zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de lente-uitjes in ringen en verdeel die over de taartjes voor het opdienen. Smakelijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts