Kippasteitjes met olijven en maïs

Een gezellig avondje voor de buis? Toch niet zonder iets lekkers om in je mond te stoppen! Je kunt gewoon een zak chips opentrekken natuurlijk, maar wil je je gezin (en natuurlijk ook jezelf!) liever verwennen met iets specialers, ga dan eens voor deze kippasteitjes! Ze zijn heel lekker en je kunt ze zowel warm als koud (of op kamertemperatuur) eten. Mmm!

 
Dit heb je nodig:
 (voor 10 stuks)

125 g kipfilet
½ kleine ui
1 klein teentje knoflook
2 takjes verse peterselie
35 g groene olijven zonder pit (= +/- 10 stuks)
100 g maïskorrels uit blik
4 eetlepels olie: 2 eetlepels olijfolie + 2 eetlepels maïsolie (of andere olie naar keuze)
zout en peper
125 g magere kwark / verse kaas
35 ml melk
2 eieren
200 g bloem (+ een beetje om te verstuiven)
1 theelepel bakpoeder

Zo ga je te werk:

Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak ook de olijven en de peterselie (zonder takjes) fijn. Laat de maïs uitlekken.

Verwarm een halve eetlepel olie in een pan en bak de stukjes kipfilet al roerend een minuutje. Voeg dan de ui, de knoflook en de olijven toe. Bak dit alles ongeveer 5 minuten en blijf ondertussen roeren. Roer op het einde de maïs en de peterselie erdoor, kruid met zout en peper en zet de pan opzij zodat het mengsel kan afkoelen.


Roer de kwark, de melk, de olie, ½ theelepel zout en ½ ei (eerst klutsen en dan de helft nemen) door elkaar. Schep er dan de bloem en het bakpoeder goed door tot je een glad deeg bekomt. Bestrooi het aanrecht met wat bloem, strooi ook wat bloem op het deeg en rol dit met een deegroller uit tot een dikte van 3-4 millimeter. Steek met behulp van een uitsteekvorm of een glas een tiental cirkels uit van ca. 10 centimeter doorsnede. Rol elke keer de restjes van het deeg weer uit zodat je nieuwe cirkels kunt uitsteken.

Verdeel de vulling over de cirkels en laat de randen vrij. Klop met een vork een eitje los en bestrijk de randen van het deeg hiermee. Klap de deegcirkels allemaal dicht en druk de randen aan. Het deeg is redelijk plakkerig; als je je handen vochtig maakt kun je er het best mee werken.


Leg alle pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20-25 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Als ze goudbruin kleuren dan zijn ze klaar.



(recept uit ‘Koken & Genieten – Special: Zomerhits 2012, pagina 6’)
 
Dit recept verschijnt ook op Gift Avenue.

Reacties

Populaire posts