zondag 3 mei 2015

Lauwe salade van aardappel, spinazie en gerookte zalm

Bij lente (en zomer) horen salades... En al is het zonnetje momenteel eventjes ver te zoeken en zijn de temperaturen niet helemaal waarop we gehoopt hadden, een goede salade smaakt gewoon altijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lauwe salade? Overheerlijk!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen als voorgerecht of voor 2 personen als hoofdgerecht)

500 g aardappelen
4 eetlepels mayonaise
het sap van 1 citroen
1/4 bussel daslook of een teentje gewone knoflook
2 handjes vol verse bladspinazie
2 goedgevulde takken muntblaadjes
120 g gerookte zalm
1 bakje tuinkers of waterkers
een beetje peper

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook (of stoom) ze gaar. Giet ze af en zet ze even opzij.

Meng de mayonaise dan met het citroensap en kruid dit met wat peper. Meng de saus onder de aardappelen.


Snijd of knip de daslook (of knoflook), de spinazieblaadjes en de munt fijn.
Snijd de zalm in reepjes.



Roer de kruiden en de helft van de zalm door de aardappelen. Schep de salade in diepe borden en leg voor het opdienen de rest van de gerookte zalm en de tuinkers bovenop.

SMAKELIJK!!!


(recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

3 opmerkingen:

  1. Aaaah dit is echt heel erg lekker. Ik wil het nu haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben echt dol op alle ingrediënten, vooral waterkers en zalm. Ik ga deze zeker eens maken, ook voor vegetariërs is hij geschikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben echt dol op alle ingrediënten, vooral waterkers en zalm. Ik ga deze zeker eens maken, ook voor vegetariërs is hij geschikt.

    BeantwoordenVerwijderen