Tomaten-paprikasoep met gedroogde abrikozen en parelcouscous

Dat wij een tijdje geleden verschillende foodboxen uittestten wisten jullie al aan de hand van de verslagen die ik postte. Dat we nog steeds (bijna) iedere week drie Hello Fresh maaltijden eten, wisten jullie misschien nog niet. De ene keer is het super lekker, de andere keer iets minder naar onze smaak, maar Hello Fresh blijft ons over het algemeen wel bekoren! En hebben we er eens geen zin in, dan slaan we gewoon een weekje over. Geen probleem. Deze soep kwam hier afgelopen week op tafel en ik deel het recept graag met jullie. Lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)

1 ui
2 knoflooktenen
enkele stengels verse dragon
4 pruimtomaten
1 rode paprika
50 g gedroogde abrikozen
85 g parelcouscous
4 eetlepels slagroom
1 groentenbouillonblokje
peper en zout
ciabatta om erbij te serveren

EXTRA: staafmixer


Pel en versnipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Snijd de tomaten, de paprika en de abrikozen in blokjes.

Verwarm de oven voor op 200°C als je graag lookbroodjes wil maken van de ciabatta.

Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook. Voeg na een minuut de paprika-, tomaat- en abrikoosblokjes toe. Bak al roerend zo'n twee minuten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml water toe. Kook de soep 20 minuten (met deksel op de pan).


Breng 200 ml water aan de kook in een pannetje met deksel en kook de parelcouscous hierin droog in 10 minuten.

Snijd de ciabatta in reepjes, leg ze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met wat olijfolie en strooi de knoflook erover. Bak een 7-tal minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Haal na 20 minuten de soeppan van het vuur, voeg 2 eetlepels slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg de parelcouscous toe.



Schep de soep uit, garneer iedere portie met een eetlepel slagroom en strooi de (fijngeknipte) dragonblaadjes erover. Serveer de soep met de lookbroodjes.

Smakelijk!


(recept van Hello Fresh)

Reacties

  1. Hello Fresh heeft dit recept exact gekopieërd weten jullie dat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is inderdaad een recept van Hello Fresh. :) Dat staat er ook bij. ;)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts