dinsdag 19 juli 2016

tortilla met gehaktrolletjes en selder-tzatziki

Lekker fris, zomers, heerlijk gekruid... Mmm, echt iets voor met dit warme weer!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

800 g gehakt (lam of gemengd, naar keuze)
1 ui
2 handjes verse munt (of 1 handje munt + 1 handje koriander)
een snuifje cayennepeper
een flinke snuif vierkruidenpoeder
1 krop krulandijvie (of sla, mag ook uit een zakje)
4 grote of 8 kleine tortilla's

voor de tzatziki:
3 snack-komkommers
2 dunne stengels groene selder
300 g Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
2 handjes verse munt
peper en zout

Maak eerst de tzatziki. Dat doe je als volgt:

Rasp de snackkomkommers fijn en zeef het overtollige vocht eruit.
Snijd de selder in fijne boogjes.
Pel en snipper de knoflook.
Versnipper de munt. (met een schaar)

Meng de geraspte komkommer, de selder, de knoflook, de munt, de Griekse yoghurt, flink wat peper en een beetje zout door elkaar.



Pel en versnipper de ui. Versnipper ook de munt, maar houd nog enkele blaadjes apart.

Meng de ui, de munt, de cayennepeper en het vierkruidenpoeder onder het gehakt met behulp van een vork. Maak hier langwerpige gehaktballen van en bak ze zo'n 10 minuten in een scheutje olijfolie. Keer ze geregeld om. Begin op een hoog vuur en zet het daarna iets lager zodat de gehaktrolletjes niet aanbranden.



Scheur of snijd de andijvie/sla in reepjes.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Beleg elke tortilla met andijvie/sla, gehaktrolletjes, een flinke lepel tzatziki en enkele muntblaadjes. Smakelijk!!!


(gebaseerd op een receptje uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen