donderdag 6 april 2017

Omelet met sesamzaadjes gevuld met gerookte zalm, komkommer en yoghurtdip

Bijzonder lekker, deze omelet. En natuurlijk ook gemakkelijk en snel te maken! Ideaal als je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan en als je toch iets gezonds en lekkers op tafel wil toveren.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 eetlepels sesamzaadjes
8 eieren
4 eetlepels lichte room
1/2 komkommer
8 plakjes gerookte zalm
1 bakje tuinkers
150 ml (al dan niet Griekse) yoghurt
1 eetlepel citroensap
peper en zout

Kluts de eieren los met de room en kruid met wat peper en zout.

Leg een eetlepel sesamzaadjes in een pan zonder vetstof en rooster ze kort. Giet er dan een flinke schep (1/4) van het ei-mengsel over. Bak de omelet op een zacht vuur tot ze helemaal gaar is. Herhaal met de rest van de zaadjes en het beslag.

Schep de yoghurt, het citroensap en een beetje peper en zout door elkaar.

Snijd de komkommer in heel dunne schijfjes. (bijvoorbeeld met een mandoline)

Knip de tuinkers los.

 

Beleg tenslotte elke omelet met 2 plakjes gerookte zalm, enkele komkommerschijfjes, de yoghurtdip en de tuinkers. Mmm, genieten!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen