zaterdag 22 juli 2017

Kippannetje met tomaten, olijven en spek

Allemaal lekkere smaken bij elkaar en snel klaar. Top! Ook het geroosterde stokbrood met kruidenboter past prima bij dit gerechtje. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

650 g kipfilet
4 grote tomaten
1 grote ui
75 g spekblokjes (geen ontbijtspek... ik deed dit wel, maar spekblokjes zijn beter bij dit gerecht!)
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
75 g zwarte olijven, ontpit
1 stokbrood
75 g kruidenboter
peper en zout

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan (waar een deksel op past) en bak de blokjes daar zo'n 5 minuten in. Keer ze geregeld om.

Snijd de tomaten elk in 8 parten. De pitjes hoef je niet te verwijderen, tenzij je ze liever niet opeet.
Pel en versnipper de ui.

Voeg de spekblokjes en de uisnippers toe aan de kip en bak nog 4 minuten verder.

Voeg 100 ml water en de tomaten toe, breng op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen op een laag vuur met het deksel op de pan.


Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes. Verhit een pan zonder vetstof en rooster het stokbrood er aan beide kanten in. Let op dat het niet verbrand! Neem het brood dan uit de pan en besmeer het met de kruidenboter.

Meng op het einde de olijven door het gerecht en verwarm ze kort mee.

Serveer het gerecht met het stokbrood. Lekker!


(recept uit Koken & Genieten)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen