zondag 10 september 2017

Taart met honing en citroen

Zoonlief (11) bracht een tijdje terug een bezoekje aan de imker in de buurt. Hij houdt van bijtjes en vond het uitermate interessant om te zien hoe zijn favoriete mini-diertjes samenwerkten en samen heerlijke honing maakten. Hij kreeg ook een potje mee naar huis. Toen ik voorstelde een taart met honing te maken, was hij daar meteen voor te vinden. En natuurlijk wou hij meehelpen! Of de taart lekker was? Zeker weten!!


Dit heb je nodig:

150 g goede boter
4 eetlepels honing
1/2 (bio)citroen
50 ml melk
4 eieren
120 g witte suiker
250 g zelfrijzende bloem
50 g amandelschilfers
een beetje poedersuiker om af te werken

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Laat de boter met de honing smelten in een klein pannetje. Rasp er de schil van een halve citroen aan toe en voeg daarna ook het sap van een halve citroen en de melk toe. Roer alles goed door elkaar en haal dan de pan van het vuur. Het geheel moet niet koken.


Breek de (volledige) eieren in een kom en klop samen met de witte suiker met behulp van de mixer witschuimig.

Meng het boter-honingmengsel door het eimengsel en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Blijf ondertussen goed kloppen.
 
 

Giet het beslag in een taartvorm / springvorm en verdeel de amandelschilfers erover.


Bak de taart 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Kijk halverwege eens in de oven... Wordt het deeg donker, leg er dan een vel aluminiumfolie over tegen het verbranden.

Laat de taart afkoelen en strooi er tenslotte - desgewenst - wat poedersuiker overheen. Smakelijk!


(recept uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen