Ovenschotel met gebraden kip, gnocchi, spinazie en champignonsaus

'Mama, mag ik mee koken?' Waar vroeger een kind in de keuken eerder méér werk was, is het ondertussen toch echt wel een hulp geworden als een van de zonen mee wil koken. De jongste (10) vindt het geweldig om zijn steentje bij te dragen aan de bereiding van het avondeten, zeker als hij veel mag roeren en mengen. Kneden vindt hij helemaal fantastisch, maar dat kwam helaas niet aan bod in dit recept. Zijn kookkunsten werden wel beloond. Het werd een heel erg lekkere maaltijd!. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g restjes gebraden kip
450 g verse gnocchi (koelafdeling van de supermarkt)
250 g champignons
450 g verse spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
500 ml melk
1/2 kippenbouillonblokje + 300 ml water (= kippenbouillon)
50 g geraspte parmezaan
60 g goede boter
40 g bloem
1 theelepel kipkruiden
1/2 theelepel cayennepeper
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 190°C.

Maak de champignons schoon (met een champignonborstel of een velletje keukenrol) en snij ze in stukken. Pel en versnipper de ui. Bak dan de ui en champignons in olijfolie tot de champignons beetgaar zijn. Pel en versnipper de knoflook, voeg deze toe en bak kort mee.

Haal alles uit de pan en laat de boter erin smelten. Roer de bloem erdoor en laat die al roerend even mee bakken. Kruid de roux met de kipkruiden en de cayennepeper. Voeg geleidelijk aan de melk en de kippenbouillon toe en blijf ondertussen goed roeren met een garde. Zo voorkom je klontertjes in de saus. Als alles goed gemengd is, zet het vuur dan lager en laat de saus al roerend indikken.

Haal de ingedikte saus van het vuur en voeg de restjes kip, het ui-champignonmengsel, de gnocchi en de spinazie toe. Kan de spinazie er niet in één keer bij, doe het dan in enkele keren. Roer telkens goed door. Kruid alles met peper en zout naar smaak.

 

Schep het mengsel in een ovenschotel en bestrooi met de parmezaan. Zet 20 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven. SMAKELIJK!


(recept uit Libelle)

Reacties

Populaire posts