Kerstomatentaart (veggie)

Wat onze oudste zoon (12) het liefst eet? Zonder twijfel: TOMATEN! Koekjes en ijsjes gaan er ook vlot in, maar als hij zou moeten kiezen, kiest hij toch voor tomaatjes. Toen ik het recept van deze taart tegenkwam, wist ik dus meteen dat ze in de smaak zou vallen. En nee hoor, niet alleen bij hem... Het hele gezin heeft ervan gesmuld! Dat bodempje met een mengsel van rode pesto en amandelpoeder maakt de taart helemaal af. Echt lekker!


Dit heb je nodig:

1 rol kruimeldeeg
50 g amandelpoeder
75 g rode pesto
750 g kerstomaten (verschillende kleuren)
125 g mozzarella
25 g gemalen parmezaan
1 tl rietsuiker

Verwarm alvast de oven voor op 200°C.

Rol het deeg uit en leg het (samen met het bakpapier) in een taartvorm.
Meng het amandelpoeder met de rode pesto en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem.


Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de deegbodem. Bestrooi met de rietsuiker en de parmezaan. Dep de mozzarella droog met wat keukenrol en snijd hem in plakken. Leg ook deze op de taart.

 

Bak de taart 45 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
Serveer warm of koud. Smakelijk!!!



(gebaseerd op een recept uit 'Koken & Genieten')

Reacties

Populaire posts