Lasagne van courgette met gerookte zalm, spinazie en ricotta (zonder pasta)

Plakjes courgette in plaats van pasta-/lasagnevellen... origineel, gezond én lekker! Ik ben immers niet zo'n pastaliefhebber en hou zeker wél van courgette. Ook door mijn pastafans (manlief en de twee zonen) werd deze lasagne helemaal goedgekeurd! Lekker!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

200 g gerookte zalm
2 kleine courgettes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
400 g spinazie
200 g ricotta
80 g geraspte kaas
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitten (of zadenmengeling)
een snuifje nootmuskaat
verse dille
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Snijd de courgette in de lengte in plakken van een halve centimeter en bestrooi deze met zout. Laat ze even liggen terwijl je de rest van het gerecht maakt. Het zout zorgt ervoor dat het vocht uit de courgette naar buiten komt.


Pel en versnipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg dan de spinazie (in delen) toe en schep om tot hij geslonken is. Giet het overtollige vocht af.

Voeg de ricotta, de helft van de geraspte kaas en de pesto toe. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Zet het mengsel even opzij.



Verwijder met keukenpapier het vocht dat uit de courgetteplakken is gekomen.

Beleg nu de bodem van een ovenschotel met 1/3 van de courgette. Bestrijk met 1/2 van het spinazie-ricottamengsel. Leg daarop weer een laag courgetteplakjes (1/3). Bedek met de gerookte zalm en verknip hierover wat dille. Leg de laatste laag courgetteplakjes op de zalm en eindig met de rest van het spinazie-ricottamengsel.

Strooi de overige helft van de geraspte kaas en de pijnboompitten over de lasagne en laat 20 tot 25 minuten bakken in de op 180°C voorverwarmde oven. Lekker!



(recept uit Libelle Lekker - recept van Sandra Bekkari)

Reacties

Populaire posts