Quiche met aardappel, courgette en zwarte olijven

Het was weer even geleden dat er een quiche op tafel verscheen. En zo'n quiche of hartige taart... Dat gaat er hier altijd wel vlotjes in! Bovendien hadden we een courgette uit de tuin, verser dan vers! Mmm!

De jongste (11) en manlief kookten mee, waardoor de quiche dan ook nog eens op enkele minuutjes tijd in de oven stond. En lekker dat hij was! Die maken we zeker nog eens! :)


Dit heb je nodig:

1 rol kruimeldeeg
2 grote aardappelen
1 courgette
2 takjes verse rozemarijn
4 takjes verse tijm (of eventueel gedroogde)
2 takjes verse peterselie
80 g pitloze zwarte olijven
4 eieren
250 g zure room
100 g geraspte kaas
peper en zout

EXTRA: taartvorm (+/- 26 cm diameter)

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier (dat erbij zit) in de taartvorm.

Volgens het recept dien je het kruimeldeeg eerst een kwartiertje voor te bakken. Je kan dit doen als je een super krokante bodem wil, maar wij deden dit niet en het deeg was helemaal oké!

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Stoom ze zo'n 7 minuten. (of kook ze 10 minuten en giet ze zeer goed af)

Snijd ook de courgette in blokjes en laat ze de laatste 3 minuten mee stomen met de aardappelen of bak ze enkele minuten in een pan.

Spoel de rozemarijn en de tijm en rits de blaadjes / naaldjes van de takjes. Hak of knip ze fijn.

Schep de aardappel- en courgetteblokjes in de taartvorm. Bestrooi met de rozemarijn en de tijm.

Klop de eieren los met de zure room, kruid met wat peper en zout en giet in de vorm.

Halveer de olijven in de lengte en verdeel ze over de quiche.

Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en de peterselie.

 
 

Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!!!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts