Raviolischotel met gemakkelijke tomatensaus (ovengerechtje)

Mmm, zo simpel en zo lekker! Dit mag hier zeker nog op tafel komen. Ideaal ook om op voorhand te maken en pas later te bakken. Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g ravioli uit de koeling (vulling naar keuze)
1 ui
1 teentje knoflook
800 g hele (gepelde) tomaten uit blik
1/2 groentenbouillonblokje
2 eetlepels balsamicoazijn
peper en zout
125 g mozzarella
100 g geraspte kaas

Verwarm alvast de oven voor op 220°C. (tenzij je het gerechtje pas later wil bakken)

Pel en versnipper de ui en de knoflook.

Verhit wat olie in een grote pan en fruit er de ui en de knoflook in.
Voeg de tomaten met het sap toe en hak de tomaten wat kleiner met een spatel.

Roer het groentenbouillonblokje erdoorheen. Breng het geheel op smaak met balsamicoazijn, peper en zout en laat vijf minuten sudderen op laag vuur. Roer alles nog eens goed door elkaar.


Snijd ondertussen de mozzarella in schijfjes.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel de saus, de ravioli en de geraspte kaas afwisselend in lagen over de schaal. Hou nog een beetje geraspte kaas over. Eindig met de saus en verdeel daar de mozzarella en de overige geraspte kaas overheen.


Bak de raviolischotel 20 minuten in de op 220°C voorverwarmde oven. Lekker!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

  1. Het was heel lekker! Wij hebben er nog wat augurkjes bij gegeten ;-)

    Gerd

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts