Eieren met groenten in mosterdsaus & rijst

Alweer eens een eiergerechtje... gewoon, omdat eitjes toch zo lekker zijn! Mmm! Een heel eenvoudig gerechtje, gewoon met diepvriesgroentjes en een heerlijke zelfbereide mosterdsaus.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

200 g rijst
6 eieren
400 g groentemix (diepvriesgroenten)
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
300 ml melk
1/2 groentebouillonblokje
3 eetlepels mosterd
snuifje witte suiker
1/2 bosje bieslook (of peterselie)
peper en zout

Ditmaal geen foto's tussendoor... Het is dan ook een eenvoudig gerechtje.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, met een snuifje zout.
Bereid de groenten ook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren 7-8 minuten.

Smelt de boter in een kookpotje/-pannetje. Voeg de bloem toe en laat kort al roerend mee bakken. Roer 200 ml water en de 300 ml melk erdoor. Breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoor en kook een vijftal minuten op laag vuur. Roer de mosterd door de saus en breng op smaak met wat peper, zout en een snuifje suiker.

Spoel de gekookte eieren even onder koud stromend water en pel ze. Snijd ze in de lengte doormidden.

Roer de bereide groenten door de mosterdsaus en verwarm nog even kort. Serveer met de eieren en de rijst. Smakelijk!!!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts