Aardappel uit de oven met gebakken groenten en cheddar

Dat aardappelen uit de oven lekker zijn wist ik al langer, maar deze aardappelen zijn echt heerlijk! En dan dat lekker fris yoghurtsausje erbij... Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 grote zachtkokende aardappelen
flinke scheut olijfolie
150 g broccoli
200 g champignons
100 g kerstomaten
2 lenteuitjes
100 g spinazie (vers of diepvries)
handvol verse basilicum
handvol verse peterselie
2 eetlepels sojasaus
100 g geraspte cheddar

voor het yoghurtsausje:
150 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
peper en zout

Verwarm de oven voor op 190°C.

Spoel de schil van de aardappelen goed schoon, prik ze op verschillende plaatsen met een vork of scherp mes en wrijf ze in met olijfolie. Kruid ze met zout, leg ze op een ovenrooster en rooster ze 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de broccoli in roosjes, de champignons in plakjes, de kerstomaten doormidden en de lenteuitjes in ringen. Knip of snijd de basilicum en peterselie in reepjes.


Bak de groenten samen met de kruiden in wat olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Roer regelmatig door. Voeg op het einde de spinazie toe en roerbak nog even kort.

Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze in de lengte doormidden en maak het kruim wat los met een vork.

Lepel de groenten over de aardappelen, strooi de cheddar eroverheen en zet nog 15 minuten in de oven.


Meng de peterselie en wat peper en zout door de Griekse yoghurt.

Serveer het sausje bij de gevulde aardappelen en... geniet!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts