Gepofte zoete aardappel à la salade niçoise

Normaal ben ik niet zo gek van zoete aardappelen, net als manlief. Ik maak ze echter af en toe weleens klaar omdat onze kinderen ze wél graag lusten. In dit gerechtje kwamen de aardappelen echter vollédig tot hun recht. Echt lekker! Aanrader!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 grote zoete aardappelen
200 g tonijn uit blik (natuur)
12 kwarteleitjes of 6 gewone eieren
200 g prinsessenboontjes
1 rode ui
2 eetlepels verse peterselie
16-tal olijven (ontpit)
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Prik met een vork wat gaatjes in de aardappelen, leg ze op een bord en gaar ze 10 minuten op de hoogste stand in de magnetron.

Kook de eieren hard. (4 minuten voor kwarteleitjes, 8 minuten voor gewone eieren)
Pel de rode ui en snijd hem in ringen.

Snijd de puntjes van de prinsessenbonen, snijd de boontjes zelf in de helft (of  in 3 stukjes) en blancheer ze zo'n 4 minuten in lichtgezouten water, neem ze van het vuur en spoel ze onder koud water.

Pel en halveer de eieren.

Hak de olijven in stukjes.
Roer de azijn, de olie, de mosterd, de kappertjes, de olijven en wat peper en zout door elkaar en meng de dressing onder de rode ui en de geblancheerde boontjes.

Neem de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte in. Duw het vruchtvlees een beetje los met behulp van een vork. 

 

Lepel de boontjessalade, en de tonijn erop. Serveer de eitjes erbij. Werk af met wat peterselie.

Smakelijk!!

P.S. de schil van de aardappel hebben wij niet mee opgegeten, maar je mag deze wel eten (best goed schoon boenen op voorhand dan)


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts