Chocoladebar met gezouten pretzels

Chocolade en zout: ik heb het altijd een heerlijke combinatie gevonden. Chocolade op zich vind ik al zalig... voeg er een snuifje zout aan toe en het wordt meteen nog interessanter. Deze bars moest ik dus absoluut eens uittesten... en daar heb ik zeker geen spijt van! Erg gemakkelijk te maken en ja hoor: lekker!!


Dit heb je nodig:

350 g pure chocolade, minstens 70% cacao
225 ml slagroom
60 g ongezouten boter (goede boter/roomboter)
1 theelepel grof zeezout
50 g gezouten minipretzels

EXTRA: langwerpige bakvorm & bakpapier

Breek de chocolade in stukjes in een hittebestendige kom.

Verwarm de boter (in blokjes) en de room in een kookpotje op een zacht vuur tot de boter volledig gesmolten is en de room begint te pruttelen. Giet het mengsel over de chocolade, wacht 2 minuten en blijf daarna roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is en het een mooi, glad geheel wordt.


Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het chocolademengsel (ganache) erin.

Strooi het zeezout en de pretzels erover. Dek af en laat minstens 4 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.


In reepjes of blokjes snijden en smullen maar!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts