Ovenschotel met gehakt, appel, pastinaakpuree en een kruidenkorstje

Koude dagen, daar hoort comfortfood bij. En wat smaakt er dan beter dan een heerlijk dampende ovenschotel? Deze schotel bevat - net zoals hete bliksem - appels. Ik had nog enkele appels in huis die stilaan wat te lang in de fruitmand lagen ... ideaal om hierin te verwerken! Lekker hoor!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g pastinaak
300 g aardappelen
250 ml melk
klontje boter
snuifje nootmuskaat
5 appels
1 ui
600 g gemengd gehakt
40 g panko (Japans paneermeel)
20 g verse kruiden (bieslook, peterselie, dragon, ...)
peper en zout


Schil de pastinaak en de aardappelen (kunnen ook mét schil) en snijd ze in stukken. Kook ze samen ongeveer 20 minuten in gezouten water. Giet af en stamp tot puree samen met de melk, boter, nootmuskaat, peper en zout.

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Schil de appels en en snij ze in schijfjes. Leg ze in een kookpot/-pan met een bodempje water en kook ze ongeveer 5 minuten.


Pel en versnipper de ui. Fruit deze en voeg het gehakt toe. Laat even rullen (hoeft nog niet 100% gaar te zijn) en kruid met peper en zout.

Laat 2 eetlepels boter smelten (op het vuur of in de magnetron) en meng met de panko en de (fijngehakte) kruiden.

Schep in een grote ovenschaal eerst het gehakt, leg daarop de appels en eindig met de puree en het laagje kruiden-panko.

Zet de ovenschotel 10 à 15 minuten in de oven en ... geniet!
Smakelijk!



(recept uit Carrefour Food Magazine België)

Reacties

Populaire posts