Crème brûlée van geitenkaas (leuk als hapje, voorgerecht of hartig dessertje!)

Met oudjaar nodigden we vrienden uit en maakten we - naar goede gewoonte - elk om beurten een hapje klaar. Een hele avond smullen van een voor een geslaagde mini-gerechtjes ... het was weer super gezellig! Eén van mijn twee hapjes, was deze hartige crème brûlée van geitenkaas. Ik presenteerde hem met een stukje notenbrood en vijgenconfituur. Echt verrassend lekkerrrrrr!!

Let wel op: je dient de crème brûlée (zonder de suiker) eerst minstens vier uur in de koelkast te zetten. Maak hem dus zeker op voorhand. 


Dit heb je nodig:
(voor 4 crème brûlées)

2 takjes verse tijm (blaadjes van de takjes gerist)
85 ml melk
65 ml slagroom (30% vetgehalte)
100 g zachte geitenkaas (zoals het piramidevormig kuipje van Chavroux)
1 theelepel vloeibare honing
1 eidooier
1 ei

peper, zout, nootmuskaat
4 theelepels rietsuiker

Verwarm alvast de oven voor op 140°C.

Klop alle ingrediënten behalve de rietsuiker en de kruiden door elkaar met een klopper/garde in een mengkom. Breng op smaak met wat peper, zout en een klein snuifje nootmuskaat.

Verdeel het mengsel over 6 kleine ovenschaaltjes. (van zo'n 100 ml elk)
Zet de ovenschaaltjes in een ruime ovenschaal. Schenk er water in zodat de schaaltjes voor 2/3 onder staan. 


Bak ongeveer 50 minuten in de op 140°C voorverwarmde oven. Laat even op het aanrecht afkoelen en zet de schaaltjes dan minstens 4 uur in de koelkast.

Bestrooi net voor het serveren elk ovenschaaltje met 1 theelepel suiker. Karamelliseer met een keukengasbrander. Als je dat niet hebt, dan kan je de schaaltjes ook kort onder de grill van de oven plaatsen.

Smakelijk!!!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts