Crispy gepaneerde visfilet met puree en warme zelfgemaakte tartaarsaus

Zo'n zelfgemaakte tartaarsaus, daar kan toch weinig tegenop! Mmm, zo lekker! En de saus dan in combinatie met deze gepaneerde vis met een knapperig korstje en een smeuïge puree ... heerlijk toch!

Dit heb je nodig:
(voor personen)

4 witte visfilets naar keuze
1 bosje waterkers
2 eieren
80 g cornflakes
50 g bloem
peper en zout

voor de puree:
800 g - 1 kg  zachtkokende aardappelen
1 citroen
enkele takjes tijm
80 g mascarpone
100 ml melk
boter
peper en zout

voor de tartaarsaus:
1 eetlepel fijngehakte verse dragon
2 kleine augurken
1 eetlepel kappertjes
150 ml room
50 droge witte wijn
1/4 kippenbouillonblokje
2 eetlepels bloem
50 g ongezouten (goede) boter


Doe de bloem in een kom/diep bord en kruid met wat peper en zout.
Klop de eieren los in een ander(e) kom/bord.
Verkruimel de cornflakes in een derde kom/bord.


Wentel de visfilets eerst door de bloem, haal ze dan door het ei en tenslotte door de cornflakes.
Leg de visfilets afgedekt in de koelkast.

Tijd om de puree te maken ... Schil hiervoor de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.

Schil brede repen van de citroenschil. Verwarm de melk met de tijm en de citroenschil.

Giet de aardappelen af en giet de melk door een zeef bij de aardappelen. Voeg de mascarpone en de boter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.


Nu de saus ...
Snijd de augurken fijn en snijd/knip de dragon fijn.

Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en blijf even roeren.
Voeg dan de wijn, 150 ml water en het 1/4 bouillonblokje toe. Laat de saus even doorwarmen en binden. Voeg dan de room toe en laat nog even pruttelen op een laag vuur.

Zet het vuur uit en roer de fijngesneden augurken, de kappertjes en de dragon erdoor.



Bak de gepaneerde vis in een scheutje olie in een pan goudbruin en krokant. Ik bakte hem eerste in een pan en legde hem dan nog even in de airfryer.


Schep de puree op de borden, leg er de vis op, lepel wat tartaarsaus erover en werk af met de waterkers. Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts