Loaded nachos met pulled chicken, maïs, kerstomaten, avocado en feta
Niet zo veel werk en altijd een succes op een zonnige avond: deze loaded nachos met pulled chicken, maïs, kerstomaatjes, avocado en feta zijn een kleurrijk feestje op je bord. Vol frisse smaken en perfect om samen van te genieten.
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
200 g nacho's
150 maïs (blik)
1 rijpe avocado
een handvol (of wat meer als je dit als maaltijd maakt) gekleurde kerstomaatjes
2 lente-uitjes
1 limoen
een handvol verse peterselie of koriander
70 g feta
een snuifje paprikapoeder
gedroogde chilivlokken, naar smaak
voor de pulled chicken:
200 g kipfilet
2 eetlepels paprikapoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 eetlepel korianderzaad (optioneel)
1 theelepel uipoeder (ik nam knoflookpoeder)
een snuifje cayennepeper
een beetje gedroogde oregano
20 ml olijfolie
zout
Verwarm alvast de oven voor op 150°C.
Snijd de kipfilet in stukken.
Meng alle kruiden voor de pulled chicken in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur, voeg de olijfolie toe en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
Schep over in een ovenschaal (hoeft niet als je een ovenvaste pan hebt gebruikt), voeg 100 ml water en wat zout toe, leg er een deksel of een vel aluminiumfolie over en zet 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringen.
Snijd de kerstomaatjes in de lengte doormidden.
Verwijder de pit uit de avocado, schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd het in schijfjes.
Laat de maïs uitlekken.
Haal de kip uit de oven en trek deze met behulp van twee vorken uit elkaar.
Schep de kip door het vocht in de ovenschotel.
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C.
Doe de nacho's in een ovenschaal, leg er de pulled chicken (zonder al het vocht) op en zet 8 minuten in de oven.
Verdeel tenslotte de maïs, de avocado, de kerstomaatjes, de lente-ui en de feta erover.
Werk af met de peterselie of koriander, paprikapoeder en chilivlokken.
Snijd de limoen in partjes en serveer deze erbij. Smakelijk!!!
Reacties
Een reactie posten