Cakeballetjes op een stokje: Cake Pops


Leuk versierde lollies maken uit cake... je moet maar op het idee komen!  En dat is exact wat een zekere Angie Dudley uit Amerika een tijd geleden deed.  Ondertussen is ze zowat wereldberoemd in de bakwereld onder haar pseudoniem "Bakerella" en haar "Cake Pops" zijn een ware hit geworden.  Nu ik me ondertussen al gewaagd had aan versierde cupcakes en macarons (nog zo twee "trendy" lekkernijtjes), kon ik het natuurlijk niet laten ook eens die intrigerende, mooie, schattige cakeballetjes te maken!


En eigenlijk... bleek het helemaal niet zo moeilijk of ingewikkeld dan wat ik dacht!  Je hebt er natuurlijk wel de nodige tijd en het nodige geduld bij nodig!

Ik heb ervoor gekozen eerst zelf een simpele cake te maken, maar uiteraard kan je ook een ander recept met eventueel een ander lekker smaakje gebruiken (b.v. chocolade- of amandelcake) en als je wil kan je zelfs gewoon een cake in de winkel kopen!

Voor de buitenkant gebruikte ik chocolade, maar ook hier kan je bijna eindeloos variëren.  Vaak worden er - vooral in Amerika - "candy melts" in allerlei exotische kleurtjes gebruikt om rond de balletjes te doen, en die zijn hier bij ons vast ook wel te vinden in gespecialiseerde winkeltjes, maar ik koos ervoor om het zo simpel mogelijk te houden.

De versiering kies je ook helemaal zelf: je kan zoals ik allerlei cake-decoratie gebruiken die je gewoon in de supermarkt kan vinden, maar je kan ook b.v. lijntjes trekken in een andere soort chocolade of je laat je helemaal gaan en maakt cake pops in allerlei leuke vormpjes die je dan ook nog eens beschildert (met eetbare verf uiteraard) en zo ontstaan er ware kunstwerkjes!  Google maar eens op "Cake Pops" - als je dat niet al eens gedaan hebt - en je staat versteld van de prachtige juweeltjes die je te zien krijgt!

Ik geef je in ieder geval hier een basisrecept.  Experimenteer er gerust nog verder op los!

Dit heb je nodig:
(voor +/- 25 cakeballetjes van 3 à 4 cm doorsnede)

voor de cake:
125g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
125g boter
(bij voorkeur 110g GESMOLTEN ongezouten roomboter + 15g vloeibare bakboter)
125g fijne witte kristalsuiker
1 zakje (8g) vanillesuiker
2 eieren
2 à 3 eetlepels (= 30 à 45 ml) melk

voor de frosting (mengsel dat bij de cake moet om er balletjes van te kunnen maken):
65g boter
290g bloemsuiker (= poedersuiker), gezeefd
35 ml melk
1/2 theelepel vanille-extract
een snuifje zout

voor de decoratie:
chocolade naar keuze, +/- 400-450g (denk ik, heb het niet zo goed bijgehouden...)
cake-decoratie naar keuze

EXTRA: (kleine) cakevorm, lollystokjes (te koop bij een gespecialiseerde bakwinkel) of satéstokjes, stukje piepschuim om je stokjes in te prikken bij het drogen of enkele glaasjes om ze in te zetten

Eerst maak je de cake.  Hiervoor doe je gewoon alle ingrediënten behalve de melk in een kom en roer je deze goed door elkaar.  Een mixer heb je niet nodig, maar mag je natuurlijk wel gebruiken.  Tenslotte roer je ook nog de melk erbij en je cakebeslag is al klaar!  Kan het nog simpeler?  Ideaal beslag om je kinderen mee aan het werk te zetten dus!


Dan giet je het beslag in een beboterde (en eventueel met bloem bestrooide) bakvorm en bak je de cake af op ongeveer 20 minuten op 190°C.  Dit kan van oven tot oven een beetje verschillend zijn natuurlijk!  Als je een satéprikker in de cake stopt en deze komt er droog weer uit, dan is de cake klaar!


Haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen.
Terwijl hij afkoelt, kan je al aan je "frosting" beginnen.  Dit is het mengsel dat je cake zal samenhouden om er balletjes van te kunnen rollen.  "Frosting" is tevens iets wat soms ter versiering rijkelijk bovenop een cupcake wordt gespoten.
Je kan het op verschillende manieren maken, maar ik koos voor een hele gemakkelijke (en doeltreffende!) bereidingswijze gebaseerd op een recept van Martha Steward.  Je doet gewoon alle ingrediënten voor de frosting samen in een kom en je mixt - eerst op lage snelheid en stilaan hoger - tot je een mooie luchtige crème hebt.  Zet hem eventjes opzij tijdens de volgende stap... Wil je de "frosting" wat langer bewaren, zet hem dan even in de koelkast.


Hoe mooi hij er misschien ook uitziet, toch breekt nu het moment aan om de cake - wanneer hij is afgekoeld - helemaal te verkruimelen!  Je kan dit met een vork doen of met een food processor of iets dergelijks, maar met je handen lukt het ook prima!!


Vervolgens voeg je de "frosting" toe en meng je deze er goed door.  Bij mij waren de hoeveelheden hierboven beschreven perfect om de juiste textuur te krijgen, maar van deeg tot deeg kan het natuurlijk wat verschillend zijn.  Voeg dus meer of minder frosting toe naargelang de samenstelling van je cakemengsel.  Het is de bedoeling dat je met het eindresultaat - dat er best nog "brokkelig" uitziet en zeker niet als een glad geheel ofzo - tussen je handpalmen balletjes kan draaien.  Ze moeten niet super stevig zijn, maar mogen ook niet zomaar uit elkaar vallen.  Wat ik deed om vrij stevige balletjes te krijgen, was een hoopje van het mengsel eerst tussen mijn handpalmen samendrukken zodat het al meteen een wat steviger geheel werd, en er dan geleidelijk aan balletjes van 3 à 4 cm doorsnede van draaien.


Ik legde de balletjes allemaal op elkaar in een doosje, maar wil je dat ze niet aan elkaar komen te kleven dan kan je ze natuurlijk nog beter los van elkaar ergens op leggen.  Hou er wel rekening mee dat het "compact" genoeg is om in je diepvriezer en/of koelkast te passen!

Wil je snel verderwerken, dan stop je nu best alle balletjes in de diepvriezer voor een kwartiertje.  Het is niet de bedoeling dat ze bevriezen, wel dat ze door de koude steviger worden.

Voor je ze bekleedt zet je ze best nog even in de koelkast, om te voorkomen dat je chocolade-omhulsel "uitslaat" (er lelijk uitziet) door de condens die van het deeg afkomt in combinatie met de extreme koude.

Wil je ze pas de volgende dag versieren, dan kan je ze ook gewoon een nachtje in de koelkast plaatsen (zonder ze eerst in de diepvriezer te zetten).
Terwijl de balletjes nog even in de koelkast staan, smelt je de chocolade.  Dit kan je op verschillende manieren doen.  Het best smelt je chocolade au bain marie; dan kan er zeker niets mislopen.  Hiervoor plaats je een warmtebestendige kom met de chocolade bovenop een kookpot gevuld met een bodempje water.  Dat water breng je aan de kook zodat de chocolade erboven langzaamaan smelt.  Wil je achteraf mooie glanzende chocolade, dan kan je best de kom al van het vuur halen voor alle chocolade is gesmolten en al roerend ervoor zorgen dat alle stukjes uiteindelijk smelten.


Je kan ook de chocolade rechtstreeks op het vuur smelten (blijf dan zeker roeren!) of in de microgolfoven.  De kans dat hij verbrandt is dan echter groter... Hoe meer suiker de chocolade bevat, hoe meer kans dat dit gebeurt, dus let zeker heel goed op met witte chocolade!!!

En dan wordt het tijd om je balletjes te versieren.

Je kan best de chocolade in een smal glaasje / bekertje gieten zodat je de balletjes er zeker goed kan in dompelen.  Als je b.v. een klein chocoladefondue-potje hebt, kan dit ook nuttig zijn want hoe warmer de chocolade blijft, hoe gemakkelijker je er in dit geval mee kan werken.

Vervolgens stop je eerst een lollystokje of satéprikker een klein eindje in de chocolade en prik je dit in een balletje, diep genoeg zodat het balletje er niet te gemakkelijk weer af kan vallen.


Het chocoladerandje dat nu ontstaat zorgt ervoor dat je stokje beter vastplakt in het balletje en vooral dat je nu al chocolade vlak bij het stokje hebt en dat je dus niet hoeft te knoeien om je chocolade zo meteen net tot aan het stokje te laten komen (en liefst ook niet te ver op het stokje...), als je begrijpt wat ik bedoel.

Dan doop je het balletje volledig verticaal in de gesmolten chocolade en draai je het voorzichtig wat zodanig dat het helemaal bedekt geraakt met chocolade.  Ga er zeker niet mee roeren want dan zou je balletje wel eens los kunnen komen!  Op mijn foto's hieronder zie je trouwens dat dit balletje een klein barstje vertoonde, maar met de chocolade erover is daar gelukkig niets meer van te merken!Haal dan het balletje er ook verticaal weer uit en laat de overtollige chocolade eraf lekken.  Ik ondervond dat de beste manier hiervoor was om het stokje met je ene hand vast te houden en met je andere hand tegen dat hand te tikken.  Je kan ook rechtstreeks tegen het stokje tikken, maar bij mij raakte het balletje door de plotse bewegingen dan soms de rand van m'n glaasje.


Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik in het begin enkele balletjes in de chocolade ben verloren (van hun stokje gevallen...), maar dit was de eerste keer te wijten aan het feit dat ik het stokje niet diep genoeg had gestoken, dan was mijn chocolade niet lopend genoeg meer en bood hij wat weerstand, en tenslotte waren op de duur de balletjes niet meer hard (koud) genoeg.  Merk je dus dat het niet al te snel vooruit gaat, zet dan best een deel van je balletjes terug in de koelkast en warm indien nodig je chocolade even terug wat op.

Wanneer de chocolade nog niet is opgesteven, kan je je decoratie aanbrengen.


Tenslotte laat je de Cake Pops opstijven.  Daarbij kan je ze rechtop in een stukje piepschuim prikken (werkt vooral goed bij satéstokjes) of zet je ze in een glaasje.  Let wel op dat je glas hoog genoeg is zodat ze er niet weer uit kunnen tuimelen en let natuurlijk ook op dat de versierde balletjes elkaar niet raken.


Wanneer ze helemaal zijn opgesteven kan je ze opsmullen!!!  Je kan ze presenteren in een stukje piepschuim of in een glaasje zoals bij het drogen.  Als je piepschuim gebruikt, kan je dit natuurlijk eerst inpakken in b.v. aluminiumfolie of geschenkpapier voor een nog mooier resultaat!


Ik denk dat ik al weet wat er bij het volgende kinderfeestje hier op tafel zal staan! ...


Hebben jullie al ervaring met het maken / eten van Cake Pops?  Of hebben jullie misschien zin gekregen om het zelf eens te proberen?  Laat het me maar weten!

Reacties

 1. Ik vind het ooooooooooooooohhhhhhhhhh en Mmmmmmmmmmmmm... zegt genoeg zeker!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. This is just the information I am finding everywhere. Thanks for your blog, I just subscribe your blog. This is a nice blog.. los angeles wedding cakes

   Verwijderen
 2. ja ik heb ze onlangs gemaakt , yoghurttaart gebakken en dan verkruimeld gemengd met zelfgemaakte choco en beetje bailey, dan door de chocolade maar zonder stokjes , in papiertje gelegd en ze waren heel lekker , zit nog een deel in de vriezer te wachten om door de chocolade te mogen .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's een snelle reactie! Thanks! :)
  Ze zijn ook echt wel Mmmmmmmmmmmm...

  Mijn zoontje vroeg al meteen na de eerste hap of ik ze alsjebliiiiiiieft voor zijn 5de verjaardag ook wilde maken; zegt genoeg zeker? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm, yenka dat klinkt ook zeker niet slecht zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat een uitgebreide beschrijving! Hartstikke fijn, ik had me nog niet aan cakepops gewaagd, maar met jouw handleiding ga ik ze zeker eens proberen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk Angélique! Laat me zeker weten hoe het gelopen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ze laatst al eens gemaakt, maar ze vielen uit elkaar en nu zie ik ook wat ik fout deed. Ik had geen frosting gemaakt en niet lang genoeg in de koelkast gelegd. Maar mijn idee was om er met mijn zoon zijn verjaardag op KDV te trakteren en dat is pas eind juli. Dus met dit recept kan ik gelijk goed oefenen. Bedankt voor je duidelijke uitleg en foto's.

  groetjes
  Janna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Graag gedaan Janna! Veel succes ermee! Hoe oud wordt je zoon? :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn zoon wordt eind juli 3 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo, ik vind jouw cakepops heel mooi en wat een duidelijke beschrijving! Ik heb ze dus voor de eerste keer zelf uitgeprobeerd. Mijn zoontje werd op 3 juni 3 jaar en hij mocht vandaag in zijn klasje trakteren. (Er zitten 28 kindjes in zijn klas...) Ik heb 36 stuks gemaakt en op een vierkant stuk isomo geprikt. In school keken de mama's en de juffen vol verwondering naar de traktatie. Ze vonden het allemaal erg mooi en leuk. Jarnes juf zei achteraf dat het ook erg gesmaakt had! Ja, want ik kon helaas zelf niet meer proeven, ik had er geen meer! Ja, ik denk dat ik het nog eens opnieuw ga doen!
  Heel erg bedankt voor de tip!
  Groetjes, Lies.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw Lies, je hebt gescoord bij je zoontje en zijn klasgenootjes (en de juf!) zo te horen! Leuk om dit te lezen! :)
  Proficiat met zijn verjaardag trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Eva, super blog heb je!
  Na het scrollen door jouw beschrijving was ik enthousiast begonnen, als het dan toch niet zo moeilijk is... ;)
  Ik heb mijn bescuitdeeg er aan opgeofferd ( en denk nu dat dat niet echt bevorderlijk is voor de structuur). Balletjes rollen ging goed maar.... Yech, is het normaal dat de frosting zò zoet is? Na 8 cakepops nog te voorzien van candymelts heb ik nu alles maar terug in de vriezer gestopt.... Haha, ik dacht een leuke kindertraktatie te maken, maar weet niet of ik zulke suikerbommen wel aan 4-jarige mag voorschotelen.... Misschien toch de vermomde aardbeitjes kiezen ;)
  Groet,
  Manony

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Jorrit, biscuitdeeg lijkt me inderdaad niet zo heel geschikt eigenlijk omdat er geen boter in zit en je denk ik nooit echt vaste balletjes zal krijgen... Alhoewel ze bij jou zo te lezen wel gelukt zijn?
  En in de frosting zit extreem veel suiker ja! Ik hou niet zo van héél zoet, maar het uiteindelijke resultaat vind ik toch best meevallen. Misschien omdat ik aan de buitenkant meestal pure (noir de noir) chocolade doe, die toch niet zo verschrikkelijk zoet is. Ik kan me voorstellen dat candymelts veel zoeter zijn? (heb er zelf nog nooit mee gewerkt)

  Groetjes,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Eva, wat een duidelijke uitleg over cake pops
  maken. Nou weet ik ook wat er de vorige keer fout
  ging (niet lang genoeg in de koelkast en te weinig
  frosting)
  Vandaag weer een nieuwe poging gewaagd, en ze zien er wel goed uit.
  Alleen vroeg ik me af hoort de cake zo kleverig te blijven? of zijn we te snel met proeven geweest?
  Groetjes Jolie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je zal vermoedelijk wat te snel met proeven geweest zijn. Als de pops zijn opgesteven is de cake niet meer kleverig hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super goede beschrijving, ik ga t maar eens voor de 5e verjaardag van mn zusje maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ga ze morgen maken , maar een vraagje ; op hoeveel graden moet de cake gebakken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ai, toch nog iets vergeten te vermelden: de cake moet je bakken op 190°C. Ik lees je reactie nu pas Axelle... Hopelijk is het gelukt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jaa , het was superlekker ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Eva, ik sluit me helemaal aan bij de anderen, wat een uitgebreide beschrijving. Ik wilde het vandaag mnet een klein stukje cake proberen maar de balletjes zijn gebroken :-(
  waarschijnlijk waren ze of te groot of te weinig frosting? kun je beter iets meer frosting of iets minder gebruiken? aangezien ik de cake niet zelf wil gaan bakken ben ik op zoek naar de juiste verhouding cake-frosting
  groetjes Ekeim

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel leuk idee en het ziet er super uit. Een ware traktatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hallo, net je recept gelezen, maar bedoel je met bloemsuiker misschien poedersuiker?

  ik doe het nu zelf met botercreme maar dan worden ze best wel machtig.

  misschien ook nog tips voor het bewaren van het deeg? bv in vriezer en zo ja, hoe lang kan dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ja inderdaad, bloemsuiker = poedersuiker! :)

  Ivm het bewaren van het deeg heb ik eigenlijk zelf niet veel ervaring. In de vriezer lijkt me zeker mogelijk, maar hoe lang? Geen idee eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat ziet dit er mooi uit zeg! Is het een idee om de cake zonder suiker te bakken zodat het geheel (dus met de frosting) wat minder zoet wordt?
  groetjes,natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De cake zonder suiker bakken? Ik weet niet of dat zo'n goed idee is, maar misschien toch het proberen waard?? Na wat research op Google weet ik dat suiker niet enkel voor de smaak maar ook voor de malse structuur van je cake zorgt... Als je dus geen suiker gebruikt dan krijg je een veel vastere structuur. Maar misschien maakt dat niet echt wat uit als je de cake in dit geval achteraf toch verbrokkelt? 'k Zou zeggen: test het eens uit en laat me maar weten wat het resultaat was! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik zoek voor mijn event iemand (of meerdere) mensen die in ruil voor promotie voor je bedrijf, social media en een kleine vergoeding van € 50,- deze lolly's wil maken. Wie ow wie kan er 150 maken. (het mogen ook 2 mensen zijn die er elk 75 maken voor € 25,-).

  Mijn evenementen zijn voor dames vanaf 18 jaar. Er komen zo'n 150 dames op af. De promotie word via onze nieuwsbrief en groepsberichten verstuurd en natuurlijk krijg je een gratis banner of logo op onze website (t.w.v. €50,-). Daarbij hebben wij een mediabereik van zo'n 2500 leden (waarvan 75% bestaat uit vrouwen)

  Zie voor meer info op:
  www.lickerz.nl

  En mail naar:
  lickerz@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Eva!

  wat ont-zet-tend leuk!!!! was op zoek naar een verjaardagstraktatie voor mijn zoontje. nou gevonden hoor! superrrrrrrrr!!! ( nu nog zelf maken)

  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Eva
  Wij (=2vriendinnen) dachten eens "snel" wat cakepops te maken deze namiddag... We hadden de cake al van tevoren gebakken en verkruimeld en ook balletjes rollen ging prima... Toen kwam het moment dat we ze in vloeibare chocolade moesten dopen... Menslievedeugd! Dat was dus een regelrechte ramp! Ofwel wat de chocolade te vloeibaar en liep hij gewoon langs het stokje naar beneden (maar bleef wel op het balletje zitten) ofwel was hij niet lopend genoeg en bleef als een soort van prop op de balletjes hangen, waarna je hem onmogelijk egaal kreeg... tsss... heb jij soms een idee wat er kan misgelopen zijn (daarna ook met cakemelts geprobeerd met exact hetzelfde resultaat...)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ Evelien: de temperatuur van de chocolade? Die moet ongeveer op kamertemperatuur (maar nog niet opgesteven natuurlijk) of net iets warmer zijn. En als de balletjes goed koud zijn dan begint de chocolade meteen al wat op te stijven en kan hij er niet zomaar aflopen. Dat hij van het stokje liep wil misschien ook zeggen dat je te veel chocolade aan het balletje had? Je moet het balletje eerst wat (heel voorzichtig) "schudden" zodat de overtollige chocolade eraf loopt en dan kan je de cake pop pas rechtop zetten. Heb ik je daarmee kunnen helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik heb ze ook gemaakt. Bij mij was alleen het probleem dat de balletjes naar beneden gleden van het stokje en zo stuk gingen. Heb ze toen maar liggend opgediend wat overigens ook een succes was ;-) Kids hebben er heerlijk van gegeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Eva

  Ik ben net klaar met mijn eerste cakepops!
  Ik wil je hartelijk danken voor de goede beschrijving hierboven ze zijn echt goed gelukt! Dit was voor mij als proef .. volgende maand gaat mijn dochter trakteren op school dit is perfect ervoor! :D Groetjes, Do

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik ga me er vanavond aan wagen! Candy melts kun je overigens krijgen via deleukstetaartenshop.nl of als je de leukste taartenshop in de buurt hebt (ik ben één van de gelukkigen) dan kun je ze daar kopen! Heb ook het boek van Angie Dudley gekocht, ge-wel-dig. En een goede uitleg! Zij maakt ook wel eens cake pops met glazuur ipv frosting. Ik denk dat dat de houdbaarheid wel ten goede komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heel erg bedankt voor het recept, ik ben er voor het eerst mee bezig en nu gaat het toch helemaal mis bij de chocolade. Balletjes zijn te zwaar en zakken bijna allemaal naar beneden. Ik heb uit 1 balletje nu 2 balletjes gedraaid maar nog te zwaar en nu zelfs 3 uit 1 balletje maar nog te zwaar. De chocola blijft er af druipen (ik verwarm de chocola in een theekopje in een pannetje met gekookt water, daar heb ik het theekopje helemaal uitgehaald zodat het wat afkoeld. Ook tollen ze op het stokje om er vervolgens af te vallen. De chocola (van de Albert Heyn Puur) stolt maar heel langzaam.
  Aaaaaaaa Help!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Erg leuk idee, ik ga dit ook 's proberen!
  Iemand ervaring in het gebruiken van gewoon een cake uit de winkel? i.p.v. zelf bakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. ik ben ook van het weekend aan de slag gegaan....balletjes goed, lekkere smaak alleen mijn chocola werd niet meer hard nadat ik de koude balletjes er in had gedoopt...ik had verwacht dat er een knapperig chocolade laagje omheen zou komen te zitten... wat heb ik fout gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Voor Anoniem
  Ik heb het geprobeerd met cake uit de winkel en is goed gelukt. Het was even stoeien met de temperatuur van de balletjes en de chocola maar als de balletjes flink koud zijn en de chocola ook niet meer zo heet dan lukt het vrij goed. Misschien dat je iets minder frosting nodig hebt omdat de cak uit de winkel meestal vrij vet is. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik heb vanavond ook dit recept gebruikt. MMM wat lekker!
  Ik heb cake uit de winkel gebruikt en een kwartier in de vriezer. Ik had het idee dat de balletjes niet koud genoeg waren want ook hier gleden ze naar beneden en wordt de chocolade heel langzaam hard. Dus heb ik op ten duur een aardappel gepakt in een klein bakje gedaan daar een aantal op geprikt en in de koelkast gezet om op te stijven. Dit ging prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hoi Eva,

  Helemaal blij, geoefend om de kerstmutsjes te maken uit het boek van cake-pops van Bakerella, samen met jouw uitleg op dit blog is het gelukt!! Vorige week gespeurd op het net naar uitleg over het maken van cake-pops en op je site terecht gekomen. Wat een superuitleg hier op jouw blog! Het is niet heel moeilijk, gaat wel wat tijd inzitten, maar het resultaat mag er zijn! Wat zullen mijn 3 oudste jongens blij zijn als ze dit morgenvroeg zien. Donderdag ga ik er nog 30 maken en kunnen ze mee op vrijdagochtend naar het kerstontbijt op school. (Niet gezond en goed voor het glazuur van hun tandjes, want het is superzoet, maar het ziet er zo leuk uit). Eva ik blijf je blog zeker volgen, staat al onder mijn favorieten! Bedankt!!
  Wendie

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hallo,

  Ja ik ga me er ook aan wagen heb alleen een vraagje.
  Ik wil ze vrijdagmorgen trakteren op het kinderdag verblijf.
  Ik ga ze donderdagavond maken kan ik ze dan helemaal klaar in de koelkast bewaren of mag de chocolade er pas de volgende dag op???

  groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 40. christel, doe de chocolade er maar op voorhand op want het duurt een tijd voor die helemaal hard is!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hallo,

  Nog een vraagje, hoe ver van te voren kan je ze kant en klaar afmaken.
  Bv vanavond voor vrijdag of wordt het er niet lekkerder op?? Beter morgen voor vrijdag??

  gr

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik zou ze in jouw plaats vanavond al klaarmaken hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Een collegaatje van mij had ze ook gemaakt en ik vond ze èrg lekker! Leuk idee voor de traktatie van mijn dochtertje. Ik had moeite met het beslag van de cake (ik ben niet zo'n keukenprinses ;-D ) en ben uiteindelijk overgestapt op cakemix uit een pakje. Ik heb toen de helft van die cake gebruikt en ben vervolgens verder gegaan met jouw uitleg. Toen lukte het me wel en het resultaat is erg leuk geworden! Ben benieuwd wat de kinderen morgen op school ervan vinden! Dank je wel voor dit heerlijke recept!

  Groetjes,
  Indra

  BeantwoordenVerwijderen
 44. hallo eva

  super wat zien ze er leuk uit,(en ze zijn ook erg lekker want ik heb ze al geproeft bij mijn nichtje).
  mijn zoon doet de communie en ik wil ze dan maken.
  hoeveel dagen van te voren kan ik ze maken?

  groetjes jeannine

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik heb ergens gelezen dat ipv frosting er ook mascarpone gebruikt kan worden. Dat is minder zoet. Heeft iemand hier ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. ik wil het graag maken maar morgen uitdelen op school. hoe bewaar je het zodat het morgen nog vers is?

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dan leg je ze best in een afgesloten doos in de koelkast. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. ze staan hier nu in de frigo om morgen afgewerkt te worden en vrijdag mee naar school te nemen !
  ik krijg al wat schrik voor her chocolade dippen :-)
  groetjes Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ik heb het vandaag ook geprobeerd, maar het dippen lukt helemaal niet! Ze vallen er allemaal af! :( Heb de chocolade ook al eens terug verwarmt maar dat helpt niet! Heb ik dan de bolletjes te groot gerold ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had hetzelfde probleem, de balletjes zakten dwars door het stokje.... Zou ze graag nog eens maken , mr zal het me da wel lukken... Hou jullie op de hoogte :-)

   Verwijderen
 50. advocaat cakepops staan momenteel op te stijven.
  het deeg is eigenlijk van een advocaatmuffin, maar ging ook perfect in een 4/4 vormpje
  ik ga ze straks bekleden met een zoet zure ganache
  die is super lekker (en te vinden hier --> http://heerlijkegebakjes.blogspot.com/2012/01/zoet-zure-ganache.html)

  BeantwoordenVerwijderen
 51. mijn cake is al klaar, morgen de rest, verheug me er nu al op en denk dat ik deze frosting ga gebruiken, eigenlijk is het moeilijkste voor mij nu nog het kiezen van een leuke en simpele versiering! en krijg ook al wel een beetje schrik voor het chocolade dippen.
  tita

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hey,
  Bedankt voor de tips en voor de duidelijke foto's!
  Ik heb gewoon een cake uit de winkel genomen en er glazuur bijgedaan.
  Voor de chocolade: heb ik chocoalde laten smelten en daar ook chocoladeglazuur bij gedaan.
  Als stokje heb ik van die mikadostokjes gebruikt
  Ik zet sebiet een foto op mijn blog. En zal je blog ook vermelden hoor ;-).
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Hallo, even een tip voor de mensen die candy melts willen gebruiken!
  Bij de Jamin(zit bijna overal wel) kun je candy melts en lollystokjes halen!(ook de rest voor je cakepops en cupcakes) even au bain marie smelten en goed blijven roeren natuurlijk en dan moet t goed komen!(ik heb dat vormpje voor cupcake pops en ziet er echt heel schattig uit!net kleine taartjes !!)p.s Ik heb wat kleurstof door het beslag van de cake gedaan en als je een hap neemt heb je leuke roze,blauwe,groene en andere kleuren cake pops..

  Have fun en succes allemaal

  succes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Wat hartstikke leuk!
  Heb op het moment een sponscake in de oven staan, kun je ze daar ook van maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 55. hallo daar, ik wil al heel lang cake pops maken, maar het lijkt me zo naar koude deeg smaken. smaakt het ook zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wij hebben vandaag aan de hand van bovenstaande zeer duidelijke instructie CakeLolly's gemaakt voor de verjaardag van onze dochter. Helaas zijn de balletjes iets groter uitgevallen en daardoor zullen ze wel erg machtig zijn om te eten maar het ziet er schitterend uit, dat dan weer wél...
  Op internet zag ik een apparaat waarin je bolletjes kunt bakken speciaal voor CakeLolly's, rond de 30 euro en dan zullen de lolly's aanzienlijk beter smaken. Overigens hebben wij als Frost boter suiker en melk gebruikt door de zelfgebakken cake en vraag ik me nu af of roomkaas wellicht beter smaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Ik wilde ze al een tijdje maken maar vond de meeste beschrijvingen niet echt duidelijk tot ik die van jou tegen kwam geweldig.Ik heb het uitgeprobeert en ze zijn erg in de smaak gevallen.Morgen maak ik ze voor mijn dochter haar verjaardag super dankje wel

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Gisteren voor het eerst de cakeLolly's geprobeerd te maken met de mix zelf van Aveve, spijtig genoeg grandioos mislukt.
  Vandaag ben ik op je site gestoten en daarjuist opnieuw geprobeerd en GELUKT!! Zoontje is superblij!
  Cake staat nu af te koelen en frosting staat koel.
  Straks begint het versieren.
  Eva, bedankt voor de heel duidelijke uitleg, super!!
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Hallo kan er mij iemand vertellen of mascarpone ook werkt ipv de frosting bij de cake?
  Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Hi, is er ook een mogelijkheid om je recepten te printen? Als ik nu op afdrukken druk, dan krijg ik alleen pagina 1 van 17 met inhoud, de andere pagina's zijn leeg...

  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Hoihoi,

  Ik wil heel graag die cake-pops maken, maar ik denk dat ze volgens dit recept heel zwaar worden. en erg luchtig worden ze ook niet denk ik. Als je cake-pops maakt kan dat ook met een cake-pop-maker, daar doe je beslag in en er komen na een paar minuten gare balletjes uit. Dat lijkt mij eigenlijk beter, omdat ze dan lekker luchtig blijven, en minder zwaar worden, maar zo'n apparaat kost 30 euro, en dit is dus een goedkoper alternatief.

  Ik wil ze maken voor mijn moeder zusje en vriend, maar ik ben echt bang dat ze heel erg massief worden.
  Klopt dat of niet?

  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 62. GEWELDIG, ik heb net de balletjes gemaakt, en ze zijn helemaal goed., nu nog ff opstijven en dan versieren. iedereen is jaloers op het nu al behaalde resultaat, (heb trouwens gewoon caken in de winkel gekocht, maakt ze extra plakkerig) dank je wel voor de super uitleg en de vele plaatjes, dit gaat de hele school en familie rond!!!

  ..

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ik ga dit zeker eens proberen! Momenteel zit ik in de examens, maar deze vakantie zal het er zeker eens van komen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Moet je die cakelolly's niet bakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 65. hey,
  heb ze vandaag gemaakt en ze zijn geweldig.
  ik ga nu eens proberen om ze kleiner te maken , zodat ze als klein hapje kunnen dienen op het verjaardagsfeestje van mijn zoon.met een tandenstokertje als stokje.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 66. ik zag bij de ingrediënten voor de frosting staan: vanille-extract.

  is dit echt nodig?
  zo ja; waar is dit te krijgen? Ik zocht op internet en ik zag dat het erg duur is, en slecht te verkrijgen. ik ga dit één keer proberen te maken en ik heb dan geen zin om iets duurs te halen voor een halve theelepel...:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, ik ben nu niet de beheerster van deze pagina maar ik heb thuis wel vanille extract liggen. Je vindt het n de meeste supermarkten. De mijne komen uit de colruyt, van dr. oetker, ik denk een 4-tal tubes en de prijs was helemaal niet duur: http://www.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/14157/

   Verwijderen
 67. Welke verhouding van kant- en- klare- cake en frosting heb ik nodig? Volgens mij heb ik nu veel teveel boeter gebruikt. Dus hoeveel gram cake meng ik met hoeveel gram boter (frosting)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor 200 g cake heb je ongeveer 100 g frosting nodig. Dit kan je ook perfect aanvoelen. Beter beginnen met een beetje minder en dan beetje bij beetje wat frosting toe voegen. Vanaf je er mooi bolletjes van kan rollen die mooi aan elkaar blijven kleven is het goed.

   Verwijderen
 68. I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
  vakantiehuis dordogne

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Thank you very much for the great list and I appreciate your efforts to bring such a huge list for us. I really appreciate posts, which might be of very useful. I am also building new sites all of the time and getting good results by using natural methods. I look forward to future updates. Once again thanks. Keep smiling.
  Get More Twitter Followers

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Welke chocolade gebruik jij? Mijn chocolade lijkt zo dik te zijn, er zit echt een dikke laag op die er niet af komt. Die van jou ziet er veel dunner uit. Als mijn chocolade te dik is kan ik er dan wat melk aan toe voegen? Of gaat dat dan niet meer stollen?

  BeantwoordenVerwijderen
 71. waarom niet gewoon bij de action een pop cake maker halen voor 12 euro heb je er 1
  en dan gewoon cake beslag maken met
  200 gram boter
  200 gram bloem
  200 gram basterdsuiker
  1 zakje vanille (7gr)
  4 eieren

  alles in 1 bak en mixen maar

  hierin kan je bijv geprakte banaan doen echt heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ook zo'n cake pops maker gekocht bakt keurige balletjes van cake die je na afkoeling prettig kan versieren

   Verwijderen
 72. U popcakes zijn niet te frieten ze zijn vies en smerig het lijkt niet op een cake

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Dank je wel voor je duidelijke beschrijving. Fijn dat er foto's bijzitten! Ik ga ze volgende week maken voor mijn dochter die 4 wordt.
  Ze gaat ze op het kdv trakteren en ik heb niet de mogelijkheid ze 's morgens vroeg af te maken. Dus, kan ik ze 1 of 2 dagen van te voren kant en klaar maken? En hoe bewaar ik ze dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Ze zien er echt lekker uit, ik denk dat ik ook eens ga proberen cake pops te maken om op mijn blog te plaatsen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 75. hallo iedereen ik heb dus ook die bollekes gemaakt echt super leuk het was top hahahaha ik maak het zekr nog eens

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts