woensdag 2 mei 2012

Mini-chocoladebroodjes met banaan

't Is eigenlijk amper een receptje te noemen omdat het zo gemakkelijk is, maar het resultaat is er zeker niet minder om! Dit ga ik alvast vaker maken... mmm, heerlijk! En ben je niet gek van banaan? Dan laat je ze toch gewoon weg... of je vervangt ze door een stukje peer of een andere vrucht naar keuze!


Dit heb je nodig:
(voor zo'n 20 mini-broodjes of voor ongeveer 10-12 grotere broodjes)

een vel bladerdeeg uit de koeling (40x40 cm of een rond vel)
ongeveer 10g pure chocolade per mini-broodje of 20g per groter broodje (dus: +/- 200g in het totaal)
1 eidooier
een scheutje melk

voor de banaanvulling:
1 rijpe (tot zeer rijpe) banaan
een snuifje fijne witte suiker
10g honing (bij voorkeur vloeibare, maar het kan ook met vastere)
1/2 van een kleine citroen

Voor de banaanvulling pel je de banaan en snijd je ze in schijfjes die je in een kom doet. Dan prak je ze redelijk fijn samen met de witte suiker, de honing en het sap van ongeveer een halve citroen (of iets minder om het niet té zuur te maken).


Snijd het bladerdeeg in rechthoekjes van ongeveer 6 à 7 op 4 à 5 cm (of 12 op 8 voor de grotere broodjes). Neem je een rond stuk deeg, laat de afgeronde randen dan over. De overschot leg je gewoon weer tegen elkaar aan; je rolt er even over met een deegroller en je kan ze zo dan ook gebruiken om rechthoekjes uit te snijden.
Strijk met een borsteltje (of eventueel met een lepeltje of een stukje keukenrol) een beetje water uit over het deeg. Zo zal je het beter kunnen dichtkleven.


Op elk stukje leg je een stukje chocolade en schep je een beetje bananencompote. Blijf wat van de randen af zodat de inhoud niet uit de broodjes kan lopen. Dan rol je de deeglapjes (in de lengte) om de chocolade en de banaan. Druk de rolletjes goed toe, anders zal de chocolade 'ontsnappen'! ;)

Druk dan ook nog de twee zijkanten lichtjes dicht.

Schik de broodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.


Klop de eidooier los samen met een scheutje melk en strijk de broodjes hiermee in. Dit zorgt dan uiteindelijk voor een mooie glans op de chocoladebroodjes.


Laat de broodjes nu liefst 30 minuutjes rusten en plaats ze dan zo'n 15-20 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven.

Laten afkoelen... SMAKELIJK!!!



(gebaseerd op het recept van Sofie Dumont in 'Goe Gebakken 1')

4 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit!

    Alleen een vraagje.. Wordt de chocolade daarna weer net zo hard als dat het was, of blijft het wat zachter zoals bij de chocoladebroodjes die je in de winkel koopt?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De chocolade wordt niet meer even hard (omdat hij niet getempereerd werd). :) Veel bakplezier!

      Verwijderen
    2. Super, dank je wel. Dit gaat zeker lekker smaken! :D

      Verwijderen