maandag 27 augustus 2012

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en peer

Super gemakkelijke bladerdeegtaartjes met een heerlijke smaak. En ze zien er nog leuk uit ook. Een ideaal aperitiefhapje of tussendoortje! Ik ga ze alvast nog vaker maken :)


Dit heb je nodig:
(voor zo'n 30 rondjes)

1 rol bladerdeeg (uit het koelvak)
1 rol geitenkaas
1 grote rijpe peer
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel olijfolie
enkele takjes verse rozemarijn
peper en zout

Verwarm al meteen de oven voor op 200°C.

Steek uit het bladerdeeg (m.b.v. bijvoorbeeld een glas) rondjes van 5 à 6 cm en leg ze op een vel bakpapier of op een bakmatje. De overschot van het deeg rol je telkens weer uit met een deegroller en daar kan je dan nieuwe rondjes uit steken.


Leg op elk plakje deeg een fijn sneetje geitenkaas en een stukje peer. De peer hoef je niet te schillen (wel de schil even goed wassen natuurlijk!).


Druppel wat honing en wat olijfolie over elk 'taartje' en werk alles tenslotte af met rozemarijn, peper en zout.


Plaats de bladerdeeghapjes zo'n 12 - 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Genieten maar!

 
 
(gebaseerd op een recept uit het magazine van Delhaise)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen