maandag 15 oktober 2012

Overheerlijke chocoladecake met stukjes Mars!

Dat deze cake lekker zou zijn had ik wel verwacht, maar dat hij ZO overheerlijk zou zijn... Ik was eigenlijk een beetje bang dat de Mars de cake té zoet zou maken, maar dat bleek niet het geval. Hij is perfect zo en ik ga hem zéker nog maken!


Dit heb je nodig:

150g goede boter (+ een beetje om de cakevorm in te vetten)
150g bloem (+ een beetje voor in de vorm)
1 theelepel bakpoeder
3 Mars-repen van 45g
275g goede pure chocolade met +/- 55% cacao (repen of callets)
4 eieren
125g witte suiker
1 zakje vanillesuiker (8g)
snuifje zout
125 ml room 35% vet (staat op de verpakking)

EXTRA: rechthoekige cakevorm van +/- 25 cm lang

Beboter de cakevorm. Ik doe dit door wat boter uit te wrijven in de vorm met een stukje keukenrol. Bestrooi hem daarna met wat bloem en schud de overtollige bloem eruit. Als de randen volledig vol met bloem kleven dan komt de cake heel gemakkelijk uit de vorm.

Breek 150g chocolade in stukken (hoef je niet te doen als je zoals ik callets neemt natuurlijk) en smelt hem samen met de boter au bain marie. Dit doe je door ze in een hittebestendige schaal bovenop een kookpot met een bodempje water op het kookvuur te verwarmen.
Let op: je gebruikt hier niet alle 275g chocolade!



Neem het mengsel van het vuur en laat het wat afkoelen.

Verwarm ondertussen de oven al voor op 175°C.

Klop de eieren samen met 125g suiker en een snuifje zout minimaal 5 minuten schuimig. Heb je een keukenmachine, dan kan je die nu goed gebruiken. Zo heb je ondertussen je handen vrij ;)


Schep het geklopte eimengsel voorzichtig door het chocolade-botermengsel.



Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel het er voorzichtig doorheen.


Snijd de Mars in stukjes en schep deze door het beslag. Zorg dat je er zo weinig mogelijk lucht uit roert.




Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer een uur in de op 175°C voorverwarmde oven. Wordt de bovenkant te donker, bedek de cake dan na 45 minuten met een stuk aluminiumfolie.


Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

Als de cake helemaal is afgekoeld is het tijd om het glazuur te maken. Smelt hiervoor 125g chocolade (in stukjes) met 25g boter en de 125 ml slagroom in een pot op een laag vuurtje. Blijf roeren tot je een egaal mengsel bekomt.



Laat het mengsel minstens 30 minuten afkoelen en het zet het eventueel kort in de koelkast tot het stroperig wordt. Verdeel het dan in golven over de cake. Met een soeplepel lukt dat perfect.
Plaats de cake indien gewenst nog een tijd in de koelkast zodat het glazuur nog wat harder wordt.



SMAKELIJK!!!


(recept uit het maandblad 'Koken en Genieten')

1 opmerking:

  1. Nou we hebben geprobeerd deze cake te maken maar na 20 minuten kwam er rook uit de cake! *HELP*
    Helaas niks van deze lekker cake kunnen proeven.

    BeantwoordenVerwijderen