vrijdag 9 november 2012

Supersnelle speculoos- en chocomelk

Voor deze lekkere melk heb je enkel een (quasi) lege speculoospasta-pot of chocopot nodig en één tas melk.


Verwarm eerst de melk in de microgolfoven (tot ze nét nog drinkbaar is) of eventueel in een pannetje op het vuur. Giet ze meteen in de pot met restjes speculoospasta of choco en roer tot je een egaal mengsel hebt.


Heb je speculoospasta met stukjes of choco met nootjes erin genomen, dan zeef je de bereide melk best eerst nog even voor je ze opdrinkt.

Ik kwam dit ideetje tegen op mijn 'Creatief met en voor kinderen'-Facebookpagina en sindsdien hebben we hier thuis al heerlijke melk gemaakt van Lotus speculoos-chocopasta, Lotus crunchy speculoospasta, Kwatta met stukjes noot en choco van de Aldi. De kinderen vonden ze allemaal even heerlijk!! :)

PS: heb je geen lege pot, dan kun je natuurlijk ook gewoon een schepje speculoospasta en/of choco door je melk roeren!

1 opmerking:

  1. Wij deden het thuis vroeger nog eenvoudiger, om afwas te vermijden, geen restjes meer in de potten te hebben en toch even lekker te drinken:
    Een leeggegeten chocopot, honingpot of speculaaspastapot boordevol vullen met melk, in de microgolf opwarmen, goed roeren dat er niks meer blijft plakken aan de pot, en dan met een dik rietje lekker leegdrinken. De eventuele brokjes slurpen we er wel door ;) Heerlijk ! Geen afwas, en nadien dadelijk een schone pot voor het containerpark. Makkelijk toch ?

    BeantwoordenVerwijderen