zondag 11 november 2012

Simpel en overheerlijk: chocoladesalami

Ze lijkt op een echte salami, maar vergis je niet... Deze worst is natuurlijk alles behalve van vlees gemaakt! Met als hoofdingrediënten chocolade en Petit Beurre-koekjes is deze chocoladesalami werkelijk onweerstaanbaar lekker! En het leukst van al? Hij is supergemakkelijk te maken en je hebt er geen oven voor nodig. Aan de slag!


Dit heb je nodig:

50g pure chocolade (in stukjes gebroken repen of callets)
37g goede boter (ongezouten)
37 poedersuiker + wat extra voor de buitenkant van de rol
1 ei
150g Petit-Beurre koekjes

extra: velletje vershoudfolie

Weeg de chocolade en de boter af in een kookpotje en laat ze samen smelten op een heel zacht vuurtje. Als alles bijna gesmolten is, blijf dan roeren tot je een egaal mengsel hebt.

 
Meng dan de bloemsuiker er goed onder en vervolgens het eitje ook. Zorg ervoor dat je het ei toevoegt op een moment dat het mengsel niet meer te warm is want anders heb je kans op klontertjes.
 
 
Breek de Petit Beurre-koekjes in stukjes en roer deze (best in een drietal keer) door het chocolademengsel.
 
 
 

Leg een stuk vershoudfolie klaar (ongeveer 35 cm lang) en schep daarop het mengsel uit. Vouw een zijde van de folie over het mengsel en rol verder op. Draai tenslotte de uiteinden van de folie stevig aan zodat de rol wordt opgespannen en je dus een vast geheel krijgt. Hoe lang en dik je de salami juist maakt, kies je zelf.


Laat de chocoladesalami zo'n 1,5 tot 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder dan de folie en rol de salami tenslotte door de poedersuiker (of wrijf hem ermee in, dat gaat nog gemakkelijker).

SMAKELIJK!!!! :)



PS: bewaar de salami - als er tenminste nog wat overblijft - in de koelkast.

(recept uit 'Kook' - magazine van Spar)

9 opmerkingen:

  1. Ik ga dat direct eens maken ;-) Morgen een verjaardagsfeestje! Zal smullen worden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt een beetje op arretjescake! Lekker hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga dit eens proberen maken, samen met de dochter van 7. Leuk projectje!
    Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag gemaakt, superlekker! Fotootje op mijn fb pagina gepost en al gelijk een aantal vrienden die het recept wilden. Dus de link naar jouw pagina gezet en hoppa, weer een aantal nieuwe volgers!

    BeantwoordenVerwijderen