Simpel en overheerlijk: chocoladesalami
Ze lijkt op een echte salami, maar vergis je niet... Deze worst is natuurlijk alles behalve van vlees gemaakt! Met als hoofdingrediënten chocolade en Petit Beurre-koekjes is deze chocoladesalami werkelijk onweerstaanbaar lekker! En het leukst van al? Hij is supergemakkelijk te maken en je hebt er geen oven voor nodig. Aan de slag!
Dit heb je nodig:
50 g pure chocolade (in stukjes gebroken repen of callets)
37 g goede boter (ongezouten)
37 g poedersuiker + wat extra voor de buitenkant van de rol
1 ei
150 g Petit-Beurre koekjes
extra: velletje vershoudfolie
Weeg de chocolade en de boter af in een kookpotje en laat ze samen smelten op een heel zacht vuurtje. Als alles bijna gesmolten is, blijf dan roeren tot je een egaal mengsel hebt.
Leg een stuk vershoudfolie klaar (ongeveer 35 cm lang) en schep daarop het mengsel uit. Vouw een zijde van de folie over het mengsel en rol verder op. Draai tenslotte de uiteinden van de folie stevig aan zodat de rol wordt opgespannen en je dus een vast geheel krijgt. Hoe lang en dik je de salami juist maakt, kies je zelf.
Laat de chocoladesalami zo'n 1,5 tot 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder dan de folie en rol de salami tenslotte door de poedersuiker (of wrijf hem ermee in, dat gaat nog gemakkelijker).
SMAKELIJK!!!! :)
PS: bewaar de salami - als er tenminste nog wat overblijft - in de koelkast.
Dit heb je nodig:
50 g pure chocolade (in stukjes gebroken repen of callets)
37 g goede boter (ongezouten)
37 g poedersuiker + wat extra voor de buitenkant van de rol
1 ei
150 g Petit-Beurre koekjes
extra: velletje vershoudfolie
Weeg de chocolade en de boter af in een kookpotje en laat ze samen smelten op een heel zacht vuurtje. Als alles bijna gesmolten is, blijf dan roeren tot je een egaal mengsel hebt.
Neem de pot van het vuur en meng dan de bloemsuiker en vervolgens ook het eitje door het mengsel. Zorg ervoor dat je het ei toevoegt op een moment dat het geheel niet meer te warm is want anders heb je kans op klontertjes.
Breek de Petit Beurre-koekjes in stukjes en roer deze (best in een drietal keer) door het chocolademengsel.
Leg een stuk vershoudfolie klaar (ongeveer 35 cm lang) en schep daarop het mengsel uit. Vouw een zijde van de folie over het mengsel en rol verder op. Draai tenslotte de uiteinden van de folie stevig aan zodat de rol wordt opgespannen en je dus een vast geheel krijgt. Hoe lang en dik je de salami juist maakt, kies je zelf.
Laat de chocoladesalami zo'n 1,5 tot 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder dan de folie en rol de salami tenslotte door de poedersuiker (of wrijf hem ermee in, dat gaat nog gemakkelijker).
SMAKELIJK!!!! :)
PS: bewaar de salami - als er tenminste nog wat overblijft - in de koelkast.
(recept uit 'Kook' - magazine van Spar)
Ik ga dat direct eens maken ;-) Morgen een verjaardagsfeestje! Zal smullen worden!!!
BeantwoordenVerwijderennee
VerwijderenHet lijkt een beetje op arretjescake! Lekker hoor.
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit eens proberen maken, samen met de dochter van 7. Leuk projectje!
BeantwoordenVerwijderenMerci!
Vandaag gemaakt, superlekker! Fotootje op mijn fb pagina gepost en al gelijk een aantal vrienden die het recept wilden. Dus de link naar jouw pagina gezet en hoppa, weer een aantal nieuwe volgers!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heeeeerlijk uit! Mmmmmmm
BeantwoordenVerwijderenDat is het ook!! :))
VerwijderenWat moet erin van het ei?
BeantwoordenVerwijderen1 volledig ei moet erin.
VerwijderenSuper lekker recept
BeantwoordenVerwijderenwij noemen het schimmelkoek
BeantwoordenVerwijderenHeel lekker maar had wel alles verdubbelt maar 1 eitje had voldoende geweest want hij bleef toch nog een beetje te mals. Hij heeft bij mij 5 uren in de koelkast gestoken.
BeantwoordenVerwijderenIk had ook een handvol mini marshmallows toegevoegd!