zondag 14 april 2013

Eitjes met peultjes en ham in brickdeeg (heerlijk!)

Toen ik gisteren deze brickdeegschaaltjes op tafel zette, volgden er al gauw heel wat 'ooohs en aaahs'... Zoooo lekker! Je kunt trouwens ook perfect de ham weglaten als je het liever vegetarisch houdt. Een topgerechtje dat ik meteen zonder twijfel bij mijn favorieten reken!


Dit heb je nodig:
(voor 6 stuks)

40g peultjes / sluimererwten
100g gerookte ham of grillham (dat laatste gebruikte ik hier)
3 takjes verse tijm
40g boter (goede boter of bakboter)
5 ronde vellen brickdeeg (filodeeg volgens het recept, maar het werkt dus ook perféct met brickdeeg)
6 eieren
peper en zout

+ wat sla om erbij te serveren

EXTRA: cupcakevorm

Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).

Snijd de peultjes en de ham in reepjes.

Verhit wat olie in een pan en bak de hamreepjes hierin tot ze wat krokant zijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en laat ze kort al roerend meebakken met de ham.

Neem de ham + tijm uit de pan en bak de peultjes al roerend 1 minuut in het bakvet.
Breng ze op smaak met een beetje peper en zout. Meng daarna de ham met de peultjes (van het vuur af).



Smelt de boter in de microgolfoven (of neem vloeibare bakboter). Vet er de holtes van de cupcakevorm mee in.
Snijd nu elk vel brickdeeg in 4. Bestrijk elk stukje deeg met boter en druk in elke holte van de cupcakevorm 3 blaadjes schuin over elkaar heen.


Schep in elk brickdeegbakje wat van het ham-peultjes-mengsel. Hou een beetje van het mengsel over voor de garnering.
Breek tenslotte in elk bakje een ei en kruid met peper en zout.


Laat de bakjes ongeveer 15 minuten bakken in de op 200°C voorverwarmde oven. De eitjes moeten volledig gestold zijn en het deeg lichtbruin.

Laat ze eventjes wat afkoelen in de vormen en til ze er dan voorzichtig uit.
Serveer de bakjes met wat sla... Smullen!!!

 


(recept uit het kookmagazine 'Koken en Genieten' - april 2013, pagina 36)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen