maandag 24 juni 2013

Mini hotdog-muffins

Voor veel mensen is het nu aftellen geblazen naar enkele dagen of weken ontstressen in het buitenland. En wie er toch voor kiest om in het land te blijven, heeft allicht wel enkele verlofdagen ingepland om even van de zomer te genieten met enkele uitstapjes. Om onderweg naar je bestemming iets lekkers in je mond te kunnen stoppen waar je vooraf toch niet al te veel werk aan hebt, heb ik deze leuke mini-muffins samengesteld. Beslist geschikt voor groot en klein… Smullen maar!


Dit heb je nodig: (voor +/- 20 mini-muffins)

250 g zelfrijzende bloem
½ theelepel zout
1 ei
250 ml melk
50 ml olijfolie
50 ml maïsolie (of andere neutraal smakende olie)
2 eetlepels (= 30 ml) mosterd
2 theelepels (= 10 ml) tomatenketchup
5 Weense worsten (= ‘wienerworsten’)

extra: muffin-bakvorm voor kleine muffins, kleine muffinpapiertjes en eventueel een ijsschep


Zet twee mengkommen klaar. In de ene kom meng je de bloem met het zout (= de droge ingrediënten). Je dient de bloem niet op voorhand te zeven. In de andere kom meng je het ei, de melk, de twee soorten olie, de mosterd en de ketchup (= de vloeibare ingrediënten).

Voeg dan de vloeibare ingrediënten bij de droge en roer alles kort door elkaar tot je een geheel krijgt. Roer zo kort mogelijk; zo krijg je uiteindelijk lekker luchtige muffins. Er mogen zeker nog brokjes in het beslag zitten.


Verwarm de elektrische oven alvast voor op 200°C.

Plaats de papiertjes in de muffinvorm (of boter de holtes van de vorm heel goed in als je geen papiertjes gebruikt) en verdeel het beslag. Het uitscheppen lukt goed met een ijsschep. De papiertjes/holtes mogen tot bijna bovenaan gevuld worden.

Dep de worsten droog met een stukje keukenpapier en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Druk een stukje worst in elke muffin.


Plaats de muffins 20 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Als ze lichtbruin beginnen te kleuren dan zijn ze klaar. Mmm!  Dit recept verscheen ook op Gift Avenue (themaweek 'Travelling')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten