woensdag 6 november 2013

groentenschoteltje met wortel, venkel, courgette, zoete aardappel en room

Groenten kunnen zo lekker zijn, zeker uit de oven! En met een scheutje room en wat lekkere kruiden erbij worden ze helemaal onweerstaanbaar...

 
Dit heb je nodig:
(voor 6 ovenpotjes)
 
1 zoete aardappel (bataat)
2 middelgrote wortelen
1/2 venkel
1/2 courgette
1/2 ui
1 klein teentje look
1/2 eetlepel verse tijm of tijm uit een potje
peper en zout
250 ml room (of eventueel melk)
 
EXTRA: 6 individuele ovenpotjes of eventueel 1 grotere ovenschotel
 
Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
Schil de aardappel en de wortelen. Snijd de stengels en de harde bodem van de venkel en doe ook de pel van de ui. Snijd alle groenten en de zoete aardappel in blokjes of schijfjes en verdeel ze over de ovenpotjes.
 
 
Pel en versnipper de look en roer deze samen met de tijm door de room. Kruid dit met wat peper en zout. Verdeel dan de gekruide room over de groenten. Zorg dat de room zeker niet tot aan de bovenkant van de potjes komt want door de warmte kan deze wat opborrelen.
 
 
Zet de potjes zo'n 30 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
 
Smakelijk!!!

1 opmerking: