vrijdag 8 november 2013

Marsepeinmousse op frambozencoulis

Stilaan breekt weer de periode aan waarin marsepein zeker niet mag ontbreken! Of je nu Sint-Maarten viert of Sinterklaas (of allebei!), deze zoete lekkernij hoort er gewoon bij. Je kunt er leuke figuurtjes uit kneden, al dan niet gekleurd of afgewerkt met wat chocolade. En je kunt er ook deze overheerlijke mousse van maken! Ik heb ondertussen al veel desserts gemaakt, maar dit blijft toch absoluut een van mijn favorieten… Onweerstaanbaar!


Dit heb je nodig:
(voor 4 tot 6 porties)

voor de marsepeinmousse
¾ gelatineblaadje
63 g marsepein
63 ml room (vetgehalte 30%)
¾ eidooier (+/- 13 g)
25 g fijne witte kristalsuiker
25 ml amaretto
nog eens 125 ml room (vetgehalte 30%) - ijskoud

voor de frambozencoulis
 50 g diepvriesframbozen
31 g fijne witte kristalsuiker
sap van 1/8 citroen
enkele blaadjes verse munt of citroenmelisse ter decoratie

Week het gelatineblaadje in een schaaltje met koud water.

Rasp de marsepein met een redelijk grove rasp of snijd hem in kleine stukjes. Warm de 63 gram room op en roer er de marsepein door tot deze volledig is opgelost. Knijp het gelatineblaadje goed uit en roer het door het warme room/marsepein-mengsel.


Klop de eidooier met de suiker goed op met een mixer of in de keukenmachine tot het mengsel lichtgeel van kleur is geworden. Mix de amaretto erdoor en spatel dan het eimengsel door het room/marsepein-mengsel.

Klop de resterende 125 ml room licht op zodat deze een beetje dikker wordt. Hij dient echter NIET stijf geklopt te worden. Schep de room voorzichtig door de rest van het mengsel. Dit dien je zachtjes te doen, zodat je niet alle lucht die je er net in hebt geklopt er weer uit klopt.
Plaats het mengsel in een goed afgesloten bewaardoos minstens een nacht in de koelkast. Zo kan het opstijven.

 
Voor de frambozencoulis kook je de frambozen even op in een klein scheutje water met het citroensap en met de suiker. Mix het mengsel met behulp van een staafmixer en druk het door een zeef. Plaats de coulis in de koelkast tot hij goed is afgekoeld.

Presenteer de mousse op een bodempje coulis en werk het geheel af met enkele blaadjes munt of citroenmelisse. Om de mousse op te scheppen, kun je bijvoorbeeld een ijsschep gebruiken.

Genieten!

 
 
Dit recept verschijnt ook op Gift Avenue.
http://giftavenue.nl/blog/eva-s-cooking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten