zondag 26 januari 2014

Groentekebab met yoghurtsaus

Geregeld staat er bij ons eens een vegetarische maaltijd op het menu. Ik vind het echter steeds een uitdaging om iets te maken waarbij we ons geliefkoosde stukje vlees niet missen. Met enkele lekker afsmakende ingrediënten en interessante texturen lukt dat vaak wel. Deze groentekebab ging bij ons ganse gezin in ieder geval vlotjes naar binnen. Lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

3-4 takjes verse salie
1 rode paprika
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
800 g witte bonen (blik)
400 g tomatenblokjes (blik)
peper en zout
snuifje cayennepeper
1 Turks brood
150 ml natuuryoghurt
150 g bladsla

Hak eerst de salieblaadjes grof en snijd de paprika (ongepeld) in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.


Verhit een tweetal eetlepels olie in een pan en bak de salie hier knapperig in. Neem deze uit de pan. Bak dan in dezelfde pan al roerend de paprika, de ui en de helft van de knoflook voor ongeveer vijf minuten.

 
Verwarm de elektrische oven voor op 200°C.

Giet de bonen af en spoel ze goed onder koud stromend water (in een vergiet). Laat ze uitlekken.

 
Voeg de tomaten en de bonen toe aan het paprikamengsel in de pan. Laat alles 10 minuten pruttelen op een laag vuur. Breng op smaak met peper, een beetje cayennepeper en zout.
 
 
Verwarm het brood een vijftal minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Zo wordt het heerlijk knapperig!

Roer voor de saus de overige knoflook en wat zout en peper door de yoghurt.
 
 
Neem het groentemengsel van het vuur en roer de salie erdoor.

Snijd het brood in vier punten. Snijd deze open (maar niet helemaal door). Leg eerst de sla in het brood, daarop het groentemengsel en eindig met een lepeltje yoghurtsaus. Njammie!!!
 
 
(receptje uit 'Koken & Genieten' - januari 2014)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen