Bananentaart

Onze bijna-zesjarige hier is helemaal dol op bananen... Een bananentaart voor zijn verjaardag leek hem dus wel wat . Ik probeerde eerst een receptje uit met banaan, kokos, pudding en chocolade. De taart zag er mooi uit, maar helaas bleek de smaak toch heel wat minder. Toen stootte ik toevallig op dit recept... En ja hoor, deze taart viel gelukkig wél helemaal in de smaak! Lekker!!!


Dit heb je nodig:

250 g goede  boter (op kamertemperatuur of eventueel kort even opgewarmd in de magnetron)
115 g fijne witte suiker
2 eieren
1 theelepel vanille-extract
4 rijpe bananen
1 theelepel zuiveringszout (= natriumbicarbonaat)
125 ml melk
250 g zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel koekkruiden of speculooskruiden
15 g amandelschilfers
90 g poedersuiker
1 citroen (1 eetlepel citroensap nodig)

EXTRA: springvorm van 20-24 cm

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Klop met de mixer of in de keukenmachine 125 g boter met 115 g witte suiker luchtig en romig. Klop dan een voor een de eieren erdoor. Voeg het vanille-extract toe.

Plet de bananen met een vork en schep ook door het mengsel. Als het beslag er wat 'geschift' uitziet, dan is dat geen probleem. Dat komt wel in orde.




Los het zuiveringszout op in de melk. Schep dan het bakmeel en de koekkruiden (of speculooskruiden) om en om met de melk door het bananenmengsel. Blijf roeren en scheppen tot alles goed gemengd is.




Vet de springvorm in met wat boter en bedek de bodem met een stuk bakpapier. Schep dan het deeg in de vorm en verdeel het gelijkmatig (door wat te 'wiebelen' met de vorm).

Bak de taart 1 uur op 180°C. Als je er een houten (of metalen) prikker in prikt en die komt er droog weer uit, dan is de taart klaar. Laat de taart dan 10 minuten in de vorm zitten, haal ze er uit, verwijder het bakpapiertje en laat de taart afkoelen op een rooster.


Is de taart afgekoeld? Tijd om het glazuur te maken!
Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter, de poedersuiker en het citroensap goed glad en romig. Smeer tenslotte het glazuur met een groot mes over de afgekoelde taart.


Rooster kort even de amandelschilfers in een droge pan (zonder vetstof dus). Schud ze af en toe eens op zodat ze niet verbranden. Strooi deze over de taart.

Plaats de taart in de koelkast om het glazuur het laten opstijven. Smakelijk!!!



(recept uit het boek 'Zoete en hartige hapjes')

Reacties

Populaire posts