maandag 17 maart 2014

Broccoli-eierragout met garnalen

Broccoli, eieren, cocktailgarnalen en een superlekkere mosterdsaus... Geef nu toe, dat klinkt toch heerlijk? En ja hoor, dat is het ook!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 eieren
500 g broccoli (= 1 broccoli)
1 ui
1 groentebouillonblokje
1 theelepel maïzena / maïszetmeel
50 ml room (20% vet)
2 eetlepels mosterd
300 g cocktailgarnalen
een handvol verse peterselieblaadje
peper en zout

voor erbij: rijst

Bereid de rijst zoals het op de verpakking staat. Als je snelkookrijst neemt, dan dien je hier natuurlijk niet mee te beginnen.

Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard.


Verdeel de broccoli in roosjes, breng 750 ml water aan de kook en kook de broccoli er 5 minuten in. Giet af en en vang al het kookwater op.


Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een diepe pan met antiaanbaklaag. Fruit de ui hierin. Blus af met 500 ml kookwater van de broccoli en breng dit aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen.



Roer de maïzena glad met de room en giet dit mengsel in de pan. Roer goed. Kook de saus minimaal 1 minuut op laag vuur. Roer dan de mosterd erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.


Als de eieren hardgekookt zijn, laat ze dan schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd ze elk in 4 of 6 parten.


Verwarm de broccoli, de eieren en de garnalen kort in de saus.

Hak de peterselieblaadjes in stukken en garneer de ragout hiermee.

Smakelijk!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen