woensdag 3 september 2014

Bladerdeegflapjes met zoete aardappel en feta

Simpel te maken, héél lekker en absoluut 'kidsproof', vooral omdat je zelf kiest welke ingrediënten je al dan niet in elk flapje stopt. Lust een kind bijvoorbeeld geen geitenkaas? Dan laat je die gewoon weg (of geef je maar een klein stukje)!


Dit heb je nodig:
(voor 6 flapjes)

6 vierkante velletjes (diepvries)bladerdeeg, ONTDOOID
2 middelgrote zoete aardappelen (oranje kleur)
50 g feta
kruiden naar keuze (ik nam verse peterselie en gedroogde koriander)
4 dadels (ontpit)
handjevol pijnboompitten

Schil de zoete aardappelen grof. Er mogen gerust nog stukjes schil aan blijven zitten; dat kan zeker geen kwaad (vitamientjes!). Gaar ze zoals je zelf wil. Stoom ze bijvoorbeeld 10 minuten in een microgolf-stoommandje (dit deed ik). Of je kan ze ook garen in de oven: oven voorverwarmen op 180°C, stukken zoete aardappel in een ovenschaal, besprenkelen met olijfolie, 15-20 minuten laten garen.

Pureer de stukken aardappel dan met een vork en breng de puree op smaak met kruiden naar keuze.


Snijd de feta en de dadels in blokjes.


Schep wat zoete aardappelpuree in het midden van elk bladerdeegvierkantje, leg er de feta, dadel en pijnboompitjes op en plooi dan de hoeken naar het midden. Zet ze zo'n 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.


Smakelijk!!!



(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten