zondag 14 september 2014

Tomatencrumble

Niet lang geleden postte ik een receptje van aardbeiencrumble... Suuuuuperheerlijk! Maar crumble hoeft natuurlijk niet altijd zoet te zijn. Een hartige crumble doet het meestal ook goed. Deze tomatencrumble kun je met vanalles combineren. De tomaten worden lekker zoet en combineren prima met de hartige smaak van de kaas.


Dit heb je nodig:
(voor 2-3 personen)

1/2 ui
1/2 eetlepel bruine suiker
3 grote tomaten
1 klein teentje knoflook
peper en zout
40 g parmesaanse kaas, gemalen (al dan niet zelf)
40 g bloem
35 g goede boter (gekoeld en in blokjes gesneden)

Meng bloem, kaas en boter met je vingertoppen zodat je een kruimelig deeg bekomt. Zet het even aan de kant.


Pel en versnipper de ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe pan (waarop een deksel past) en voeg de uisnippers en de bruine suiker toe. Laat dit 10 minuten afgedekt sudderen op een laag vuur.


Pel de tomaten. Dat doe je door ze kruislings in te snijden onderaan en ze een tiental seconden onder te dompelen in kokend water. Je haalt de pel er dan zo van af. Snijd de tomaten daarna in stukken en voeg ze toe aan de uisnippers in de pan. Voeg ook de look (versnipperd) toe. Kruid met wat peper en zout en laat nog 10 minuten garen op een zacht vuur (met deksel op de pan).


Beboter een ovenschaal en giet er de tomatenbereiding in. Strooi de crumble (bloemmengsel) erover.


Bak de crumble 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Dien het gerechtje lauw op.

Smakelijk!!!


(recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten