Ovenschotel met gehakt, appel en aardappel: 'hete bliksem'

Wat is er heerlijker dan een geurige ovenschotel op tafel kunnen zetten op een koude, sombere dag? Dit gerecht met appel is verrassend lekker én natuurlijk ook uitermate geschikt voor met kinderen!


Dit heb je nodig:
(voor 3 à 4 personen)

4 appelen
4 eetlepels witte suiker
800 g aardappelen
een klontje goede boter
een scheutje melk
een snuifje zout en nootmuskaat
400 g gemengd gehakt
4 eetlepels paneermeel

Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appelen in stukjes.
Stoof ze even aan in wat bakboter (in een kookpot waar een deksel op past) tot ze wat zachter worden en voeg dan 50 ml water en 4 eetlepels suiker toe. Roer door elkaar en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur met het deksel op de pot.


Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Laat ze 20 minuten koken (of stoom ze eventueel gaar in de microgolfoven). Stamp ze samen met een klontje boter, een scheutje melk, een snuifje zout en wat nootmuskaat fijn met behulp van een pureestamper.

Bak het gehakt rul in een pan met wat boter. Je kan eventueel een pureestamper gebruiken om het gehakt snel fijn te maken en over de pan te verdelen.


Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg het gehakt in een ovenschotel, met daarop de appel en bovenaan verdeel je de aardappelpuree erover. Strooi het paneermeel over de bereiding en zet de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!!!


(gebaseerd op een bestaand recept - bron onbekend)

Reacties

Populaire posts