zondag 21 december 2014

Kabeljauw à la meunière met stoemp, prei en gepocheerd ei

Van een supercombinatie gesproken! Dit gerechtje is simpel, snel klaar en de combinatie is fantastisch. Een aanrader dus!Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 à 5 grote aardappelen
1 prei
80 g goede boter
een scheutje room
2 theelepels mosterd
4 kabeljauwfilets
een beetje bloem (om de vis in te wentelen)
een scheutje witte azijn
4 verse eieren
peper en zout, olijfolie

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 20 minuten in gezouten water.
Snijd ondertussen de prei in ringen en bak deze in een flinke scheut olijfolie beetgaar. Zet ze even opzij.

Als de aardappelen gaar zijn, voeg dan 50 g boter, een scheutje room, 2 theelepels mosterd en wat peper en zout toe en pureer alles samen (met de pureestamper). Houd de puree warm


Kruid de visfilets met wat peper en zout en wentel ze in bloem*. Schud ze even uit om de overtollige bloem te verwijderen. Bak ze dan in 30 g goede boter en 1 eetlepel olijfolie goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Hou ze warm.

*Vis wentelen in bloem en dan bakken in flink wat boter = vis à la meunière (meestal geserveerd met citroen en peterselie)


Zet de borden klaar, maar probeer ze warm te houden: onderaan leg je een laag aardappelpuree; daarover verdeel je de preiringen en daarop leg je dan de vis. Bovenaan moet zo meteen het eitje komen.

Breek de eieren in afzonderlijke kommen en zorg dat de dooiers heel blijven. Breng in een kookpot gezouten water met een scheutje azijn zacht aan de kook. Roer met een lepel in de pot om zo een draaikolkje in het midden te vormen. Giet 1 ei voorzichtig in de draaikolk en laat 2 minuten zachtjes koken. Haal het uit de pan met een schuimspaan, laat het even uitlekken en leg het op de puree. Doe net hetzelfde met de andere eieren. Klaar!!


Mmm!!!


(receptje uit Simply You, magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten