zaterdag 17 januari 2015

Ovenschotel met kerstomaten, witte bonen en worst

Gemakkelijk te maken en heel erg lekker! Wat wil je nog meer? Deze ovenschotel maken we hier nog... zeker weten!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

600 g witte bonen (blik)
2 à 4 worstjes (afhankelijk van de grootte), soort worst is naar keuze - Ik nam chipolata
500 g kerstomaten
4 teentjes knoflook
1 ui
enkele takjes verse tijm
scheutje witte wijn
scheutje olijfolie
scheutje balsamicoazijn (of andere azijn)
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 220°C. De bereiding duurt niet lang dus je zal de oven al vrij snel nodig hebben...

Leg 300 gram gewassen tomaatjes, de gepelde en geperste (of in stukjes gehakte) knoflook en de gepelde en gehakte ui samen in een ruime ovenschotel. Leg de worstjes daarop en giet er een scheut olijfolie en een scheutje azijn over. Je mag iets meer olie dan azijn gebruiken. Leg de takjes tijm er bovenop en kruid het geheel met wat peper en zout.
Plaats de schotel zo'n 25 minuten in de op 220°C voorverwarmde oven.


Spoel de bonen in een vergiet onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Neem de ovenschotel uit de oven en blus het gerecht met een scheutje witte wijn. Draai de worstjes om en doe er de rest van de kerstomaatjes en alle bonen bij. Schep alles een beetje om (maar zorg dat de worst intact blijft).
Plaats de schotel nog 20 minuten in de oven.


Het gerecht is heerlijk met een stuk stokbrood erbij. Smakelijk!!!


(recept uit 'Libelle Lekker')

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen