zaterdag 3 oktober 2015

salade met broccoli, cheddar en rozijnen met yoghurtdressing

De fijne smaak van broccoli, de sterke smaak van cheddar, de zoete smaak van rozijnen, de scherpe smaak van rode ui... Daar dan nog wat krokant spek en lekker geroosterde zonnebloempitten bij... Onweerstaanbaar!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 broccoli (500 g)
30 g zonnebloempitten (en/of pijnboompitten)
6 plakjes ontbijtspek
1 rode ui
150 g cheddarkaas
150 g rozijnen
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
peper en zout

Verdeel de broccoli in roosjes en kook (blancheer) ze 2 minuten in lichtgezouten water. Giet de broccoli af, spoel onder koud water, laat uitlekken en afkoelen.

Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Schud af en toe even met de pan zodat de pitjes worden omgedraaid. Ze zijn klaar als ze mooi bruin kleuren en er een lekkere geur vrijkomt. Zet ze dan even opzij en laat ze afkoelen.

Bak het spek aan beide zijden in dezelfde pan zonder vetstof. Laat het dan uitlekken op een vel keukenpapier. Laat het even afkoelen en breek het krokante spek in stukjes.

Pel de ui en snijd ze in ringen.Snijd de cheddarkaas in blokjes.


Meng in een schaal de broccoli (goed uitgelekt!) met de zonnebloempitten, het spek, de uiringen, de kaas en de rozijnen.

Roer tenslotte de Griekse yoghurt en de mayonaise door elkaar en breng deze dressing op smaak met wat peper en zout. Serveer de dressing bij de salade.

Lekkerrrrrrr!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten