zondag 18 oktober 2015

Uitgetest: Hello Fresh original box

'Hello Fresh'... Ik hoorde er steeds meer over en meestal waren dat erg enthousiaste reacties. Toen een collega van manlief ons een code aanbood waarmee we een week volledig gratis 'Hello Fresh' konden uittesten (met daarna natuurlijk nog wel een aankoopverplichting), besloten we daar dan ook op in te gaan. We bestelden de 'original box' voor 5 dagen voor 3 personen (want we zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen...).

Hoe gaat dat nu allemaal in zijn werk?
Bij 'Hello Fresh' kun je kiezen tussen verschillende soorten boxen: de original box, de veggie box, de family box en de ontbijtbox. Bij de original en veggie box kies je tussen 3 of 5 maaltijden, bij de andere zijn het er sowieso 3. Je kiest een dag en tijdsblok waarin je de levering wenst en de box vol verse producten en receptfiches wordt vervolgens bij je thuis afgeleverd op het afgesproken moment. Je hoeft niet meer naar de winkel te lopen; de kosten vallen best mee; de producten zijn allemaal gezond en vers. Mooi toch?

En ja, zo was het ook. Ik hoorde hier en daar dat de boxen wel eens te laat worden geleverd. Onze eerste ervaring op dat vlak viel alvast mee. We hadden het tijdsblok 16h30 - 18h30 gekozen, kregen de dag ervoor een sms dat de levering rond 17h30 zou plaatsvinden met mogelijk 1 uur verschil (wat dan terug tussen 16h30 en 18h30 werd eigenlijk...) en de doos werd netjes afgeleverd om 16h45.

De producten waren duidelijk om ter verst en de receptfiches deden me helemaal zin krijgen om aan de slag te gaan!
Op de receptfiches staat duidelijk met foto's vermeld welke ingrediënten je per recept nodig hebt, hoe lang het duurt om het gerecht te bereiden (meestal rond de 30 minuten) en ook de moeilijkheidsgraad wordt aangegeven. Bovendien wordt duidelijk vermeld of het recept vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij, pittig, kindvriendelijk enz is. Ook de voedingswaarden staan erbij. De hoeveelheden worden per ingrediënt in een tabel aangegeven, naargelang voor hoeveel personen je kookt. Basisproducten die je zelf nog dient toe te voegen staan er ook bij. Het gaat dan vooral over olie, azijn, peper, zout, suiker en andere zaken die je normaal gezien wel in huis hebt. Het recept is opgedeeld in duidelijke (soms vrij uitgebreide) stappen en er werden ook foto's van enkele tussenstappen toegevoegd. Benodigdheden (pan, wok, ...) staan ook vermeld op de fiches. Je kan dus zeker niet zeggen dat ze niet volledig zijn!
O ja, en uiteraard is er een vaste volgorde die je best hanteert i.v.m. de versheid van de producten. Die volgorde wordt ook vermeld.

In de original box zaten afgelopen week volgende gerechten:

Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst


Onze punten voor dit gerecht:
- ik: 5/10
- manlief: 6/10
- zoonlief 1 (9 jaar): 7/10
- zoonlief 2 (7 jaar): 5/10

totaal: 23/40

De kip was absoluut heel lekker. Daar bestaat geen twijfel over. De rest van het gerecht kon ons echter niet echt bekoren. Voor mezelf was het in ieder geval te pittig (rode peper!!), waardoor de overige smaken grotendeels verloren gingen. Er zaten geen geen ingrediënten in dit gerecht die we niet lustten; het was gewoon de combinatie die we niet geslaagd vonden.

Penne integrale met gerookte makreel, romatomaten en veldsla


Onze punten voor dit gerecht:
- ik: 7/10
- manlief: 7/10
- zoonlief 1 (9 jaar): 5/10
- zoonlief 2 (7 jaar): 8/10

totaal: 27/40

Toegegeven, ik ben niet echt een pasta-eter. Naar deze combinatie met makreel was ik echter wel nieuwsgierig. En ja, het maakte de pasta best interessant moet ik toegeven. Anderzijds begon het al redelijk snel tegen te steken. Gelukkig was er nog de superverse, lekkere veldsla die dan voor wat afwisseling kon zorgen.

Roergebakken biefstukpuntjes met paksoi en boekweitnoedels


Onze punten voor dit gerecht:
- ik: 8/10
- manlief: 8/10
- zoonlief 1 (9 jaar): 8/10
- zoonlief 2 (7 jaar): 6/10

totaal: 30/40

Dat vind ik dus super aan initiatieven zoals 'Hello Fresh': je eet producten die je anders niet of bijna niet eet. In dit geval paksoi... Ik had het eigenlijk nog nooit zelf klaargemaakt en ja, het was een meevaller! Het vlees was absoluut ook goed van kwaliteit. Eigenlijk valt er niet veel verkeerds te zeggen over dit gerecht. Geen topgerecht, wel lekker.

Marokkaanse couscous met verse munt en falafelballetjes


Onze punten voor dit gerecht:
- ik: 8/10
- manlief: 7/10
- zoonlief 1 (9 jaar): 9/10
- zoonlief 2 (7 jaar): 5/10

totaal: 29/40

Mijn verwachtingen voor dit gerecht lagen vrij hoog (ik had er echt zin in!) en ze werden ook grotendeels ingelost. Leuke smakencombinaties en verschillende texturen. Alleen onze jongste was er geen fan van. Hij miste namelijk écht gehakt! ;)

Zuurkool-aardappelschotel met ananas en rozijnen


Onze punten voor dit gerecht:
- ik: 6/10
- manlief: 6/10
- zoonlief 1 (9 jaar): 6/10
- zoonlief 2 (7 jaar): 7/10

totaal: 25/40

We begonnen aan dit gerecht met het idee dat we helemaal geen zuurkool lustten. Al bij al viel dat nog goed mee. Gelukkig zat er best veel ananas in de schotel en ook wat rozijntjes en pecannoten ter afwisseling. Zuurkool is toch wel erg zuur en die smaak stak eigenlijk al gauw tegen.


Over het algemeen zijn we dus niet laaiend enthousiast over de gerechten van afgelopen week, maar het was ook niet slecht! Zullen we dit nog doen? Wel ja, voor volgende week bestelden we de 'family box' (3 dagen) en we bestelden dit maal maar voor 2 personen, want de hoeveelheden waren voor ons als kleine eters best groot. Handig, zo'n flexibel lidmaatschap! We zijn heel benieuwd wat onze bevindingen volgende week zullen zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd!!

Hebben jullie 'Hello Fresh' ook al uitgetest? Ik ben erg benieuwd naar jullie bevindingen!


Lees HIER mijn verslag over de Hello Fresh Family Box, HIER mijn verslag over Foodbag & HIER mijn verslag over Smartmat.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb hello fresh ook al 1x gehad (originalbox, 5 dagen). Vriendlief was niet echt enthousiast en ik ook eigenlijk ook maar matig. Maar ik pik hier en daar wel weer een ideetje of een kooktechniekje op, dat dan weer wel :)
  Ik heb hiervoor al een paar keer smartmat geprobeert en dat vond ik eigenlijk toch echt beter (wel duurder).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ik hoorde er nog al van en ga het zeker ook uittesten! :)

   Verwijderen