zondag 6 november 2016

Brownietaart met peren

Wat is er gezelliger in de herfst dan een heerlijke taart bakken en daar dan - wanneer ze nog maar nét is afgekoeld - zalig van te smullen met je gezin? En welke taart is daar geschikter voor dan een chocoladetaart? Wel ja, je raadt het al... Ik ben helemaal verkocht aan deze taart. Aan de randen is ze lekker knapperig en vanbinnen onweerstaanbaar smeuïg. Zooooo lekker!!!


Dit heb je nodig:

2 conferenceperen
250 g bloem
250 g ongezouten goede boter, op kamertemperatuur
250  witte suiker
3 eieren
1/2 theelepel bakpoeder
4 eetlepels cacaopoeder
125 g pure chocolade
event. een beetje poedersuiker (om erover te strooien)

EXTRA: springvorm van +/- 26 cm diameter

Verwarm de oven voor op 190°C.

Klop de boter met de suiker tot een glad mengsel. Ik deed dit in de keukenmachine, maar je kan het natuurlijk ook doen met de mixer of gewoon met een garde.

Scheid de eieren. Zowel de dooiers als het eiwit heb je nodig.
Meng de eidooiers stuk voor stuk door het botermengsel.
Klop de eiwitten stijf en zet nog even opzij.


Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het botermengsel en meng alles goed door elkaar.
Schep er dan voorzichtig het geklopte eiwit door. Doe dit voorzichtig zodat de lucht die je erin geklopt hebt er ook in blijft. Anders wordt de taart heel vast en zwaar.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en schep hem samen met de cacao door het beslag.


Beboter en bebloem de springvorm en schep het beslag er in.

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in schijfjes.
Leg deze op het beslag.



Bak de taart 45 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en bestrooi indien gewenst met wat poedersuiker.

GENIETEN MAAR!!!



(recept van HLN / Nina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten